Τα video games του Φεβρουαρίου

Ο πιο γεμάτος μήνας της τελευταίας περιόδου το gaming.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 01 Φεβρουαρίου 2022

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι μακράν ο πιο γεμάτος των τελευταίων ετών όσον αφορά στο gaming. Οι εταιρείες του χώρου, βλέπεις, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το 2022 δυναμικά, ανακοινώνοντας μόλις για τον δεύτερο μήνα του κυκλοφορίες video games που θέτουν υποψηφιότητα για τα 'best of' της χρονιάς και blockbusters που οι gamers περιμένουν πώς και πώς εδώ και καιρό. Τα νέα παιχνίδια του μήνα είναι πραγματικά 'άπαιχτα' και δε λέει να τα χάσεις ούτε κατά διάνοια.

Συγκεντρώσαμε τους τίτλους που κάνουν πρεμιέρα στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Εσύ απλά βεβαιώσου πως τους έχεις προπαραγγείλει.

Life is Strange Remastered Collection (1 Φεβρουαρίου)

Τα video games του Φεβρουαρίου

Αν δεν έχεις παίξει τα πρώτα Life is Strange, να η ευκαιρία! Με τη Remastered Collection τους, θα επιστρέψεις στο Arcadia Bay για ζήσεις για άλλη μια φορά το στόρι της Chloe και της Rachel Amber. Μια συγκινητική ιστορία ζωής που περιστρέφεται γύρω από την φιλία, θα σε αγγίξει και θα σε αιχμαλωτίσει στον κόσμο της.

> Διάβασε ακόμη: Αγάπη μου, συρρίκνωσα το Game Boy

Το πακέτο περιλαμβάνει τα Life is Strange και Life is Strange: Before the Storm στις remastered εκδοχές τους, με βελτιωμένα γραφικά και περιβάλλοντα, ομαλότερες κινήσεις και λεπτομερέστερες εκφράσεις χαρακτήρων, ρεαλιστικότερο φωτισμό και άλλες, κάμποσες διορθώσεις.

Dying Light 2: Stay Human (4 Φεβρουαρίου)

pppp

 

Οι δημιουργοί του Dying Light 2: Stay Human κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μας αποδείξουν ότι το παιχνίδι που έχουν φτιάξει είναι τεράστιο: 20 ώρες διάρκεια main story, 80 ώρες διάρκεια main story και side quests, 500 ώρες για την πλήρη ολοκλήρωση του τίτλου με όλα τα collectibles του, 40.000 γραμμές διαλόγου, 350.000 λέξεις και οι αριθμοί δεν έχουν τέλος.

Δεν ξέρουμε για ‘σένα, εμάς πάντως μας έχουν πείσει. Το sequel του Dying Light αναμένεται ακόμα καλύτερο από τον προκάτοχό του κι εμείς ανυπομονούμε να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Parkour!

Sifu (8 Φεβρουαρίου)

pppp

Η περίπτωση του Sifu δεν περνά απαρατήρητη. Πρόκειται για ένα action game προοπτικής τρίτου προσώπου που όπως θα έχεις καταλάβει και από τον τίτλο του, δίνει έμφαση στις σώμα με σώμα μάχες. Το στόρι του ακολουθεί τα βήματα ενός νεαρού μαθητή Kung Fu ο οποίος αναζητά εκδίκηση για τον φόνο των γονιών του.

Μόνος του, χωρίς κανέναν σύμμαχο, απέναντι σε αμέτρητους εχθρούς, θα πολεμήσει για την τιμή του ονόματός του έχοντας ως μόνο του όπλο το ίδιο του το κορμί. Απολαυστικό, ατόφιο ξύλο με κινήσεις που μοιάζουν να έχουν βγει από χορογραφία και άκρως εντυπωσιακά εφέ.

Elden Ring (25 Φεβρουαρίου)

Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, το Elden Ring ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει. Το αριστούργημα της FromSoftware το οποίο υπογράφουν ο Hidetaka Miyazaki και ο George R. R. Martin βρίσκεται πρακτικά προ των πυλών κι εμείς θα καταφέρουμε να ζήσουμε -εκτός απροόπτου- τη συγκλονιστική εμπειρία που μας έχουν υποσχεθεί οι δημιουργοί του.

> Διάβασε ακόμη: Τελικά, ποια είναι τα σημαντικότερα video games όλων των εποχών;

Μία επική ιστορία γύρω από ένα θρυλικό κειμήλιο, το σενάριο του Elden Ring θα μας μεταφέρει έναν απίθανο κόσμο σε μία περιπέτεια με άφθονη εξερεύνηση και ακόμα περισσότερο ξύλο. Εμπνευσμένο από τη σειρά Souls και τίτλους όπως τα Sekiro και Bloodborne, το Elden Ring είναι ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα παιχνίδια για φέτος.

Lost Ark (11 Φεβρουαρίου)

looo

Οι φίλοι των MMO θα βρουν στο Lost Ark των Tripod Studio και Smilegate RPG μία εξαιρετική περίπτωση. Πρόκειται για ένα MMOARPG (online action RPG δηλαδή) το οποίο έχοντας κατακτήσει την αγορά της Νοτίου Κορέας, κυκλοφορεί και στη δύση (Ευρώπη, βόρειος Αμερική).

Στα πρώτα levels του, ο τίτλος δίνει βάση στο PvE κομμάτι περιλαμβάνοντας όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα παιχνίδι του είδους -crafting, questing, collectibles κ.α. Στην πορεία ξεκλειδώνονται raids και dungeons με τον παίκτη, έχοντας φτάσει τον απαραίτητο αριθμό levels, να εστιάζει στον εξοπλισμό του και την αναβάθμισή του.

GRID Legends (25 Φεβρουαρίου)

Αν έψαχνες έναν racing/driving τίτλο για να κάνεις… ζέσταμα εν όψει Gran Turismo 7, το GRID Legends είναι ό,τι πρέπει. Κυκλοφορεί από την ειδικό στο είδος, Codemasters, όντας ο πέμπτος τίτλος στη σειρά GRID και δεν πρόκειται να σε αφήσει παραπονεμένο ως προς το περιεχόμενο του.

Με περισσότερες από 130 διαδρομές που καλύπτουν από κλασικά σιρκουί μέχρι φανταστικούς αγώνες στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου (Λονδίνο, Μόσχα, Παρίσι, Σαν Φρανσίσκο κ.α.) το GRID θα σου δώσει τη δυνατότητα να τρέξεις με κάθε λογής όχημα συμπεριλαμβανομένων φορτηγών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κλασικών μονοθέσιων από την F1.

The King of Fighters XV (17 Φεβρουαριου)

pppppp

Μία σειρά που έχει γράψει τη δική της ιστορία, το King of Fighters της SNK ξαναχτυπά με νέο "επεισόδιο". Το King of Fighters XV έρχεται λίγο πριν τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του franchise με μία ευρεία γκάμα χαρακτήρων (39 εξ αρχής) και ένα μοναδικό σύστημα κινήσεων που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το ξεχωριστό του στυλ, πάντα σε μάχες 3-on-3.

Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του προκατόχου του, το KOF XV διαθέτει εκπληκτικά γραφικά, καλογραμμένο Story mode και ένα υπερπλήρες online τμήμα με πληθώρα επιλογών για να το ευχαριστηθείς όπως προτιμάς.

Total War: Warhammer III (17 Φεβρουαρίου)

Ο συνδυασμός Total War και Warhammer έχει αποδειχθεί ιδανικός, με τη σειρά Total War: Warhammer να ετοιμάζεται να υποδεχθεί το τρίτο της μέλος μετά τα δύο πρώτα το 2016 και το 2017. Το Total War: Warhammer III θα συνδυάζει το turn-based strategy gameplay με στοιχεία real-time tactics, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους στη διπλωματία αλλά και στο πεδίο της μάχης.

Θα παίξεις κόντρα στην AI αλλά και σε άλλους παίκτες online (και μάλιστα χρησιμοποιώντας παρατάξεις που έχεις ξεκλειδώσει στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς) ενώ θα απολαύσεις μια ολόκληρη campaign στο Realm of Chaos.

Horizon Forbidden West (18 Φεβρουαρίου)

pppppp

Ό,τι και να πούμε για το Horizon Forbidden West θα ‘ναι λίγο. Ο τίτλος της Guerrilla Games έρχεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς, Zero Dawn.

Θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις για άλλη μια φορά με την Aloy, εξερευνώντας έναν μοναδικό και αφιλόξενο κόσμο με υπέροχα τοπία και επιβλητικούς -όσο και επικίνδυνους- μηχανικούς αντιπάλους. Ταξίδεψε σε απαγορευμένες περιοχές, ρίξε φως στα άλυτα μυστήρια του παρελθόντος και ζήσε για άλλη μια φορά μία συναρπαστική περιπέτεια που θα θυμάσαι για χρόνια.

Destiny 2: The Witch Queen (22 Φεβρουαρίου)

Παρ’ ότι το The Witch Queen δεν αποτελεί νέο τίτλο με την πλήρη έννοια του όρου αλλά expansion για το Destiny 2, η κυκλοφορία του είναι τόσο σημαντική που βρίσκει δικαίως μία θέση στη λίστα μας. Μιλάμε κατ’ αρχάς για το έκτο expansion του παιχνιδιού της Bungie.

> Διάβασε ακόμη: 5 video games για τη νέα χρονιά

Σεναριακά εστιάζει στη Witch Queen, τη Savathun και αδερφή του Oryx -στον οποίον ήταν αφιερωμένο το πρώτο expansion του τίτλου, The Taken King. Το εν λόγω πάντως θα προσθέτει κάμποσο νέο περιεχόμενο: αποστολές, τοποθεσίες PvE, χάρτες PvP, εξοπλισμό, όπλα και ένα καινούριο raid, ενώ θα υποστηριχθεί και από τέσσερις σεζόν.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης