10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με τα AirPods

Το προϊόν-σταρ της Apple και κάποιες λειτουργίες που ενδεχομένως δε γνώριζες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσεις μία μέρα στην πόλη και να μην δεις κάποιον να χρησιμοποιεί τα AirPods του είτε για να ακούσει μουσική είτε για να απαντήσει σε κάποια κλήση. Λογικό, καθώς αποτελούν όχι μόνο τα -ίσως- πιο αξιόπιστα in-ear ακουστικά, αλλά και τα πιο στιλάτα. Ξέρεις, όμως, να τα εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο, γνωρίζεις όλες τις δυνατότητές τους; Μάλλον όχι. Ακολουθούν, λοιπόν, 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτά και που ίσως να μην τα είχες καν φανταστεί.

Πώς θα χρησιμοποιείς μόνο το ένα AirPod και θα φορτίζεις το άλλο

Αν ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που σε ειδοποιεί για το ότι τα AirPods σου έχουν αρχίσει να ξεφορτίζονται, συνέχισε να χρησιμοποιείς μόνο το ένα από αυτά και βάλε το δεύτερο στη θήκη τους για να αρχίσει να φορτίζει. Το software τους θα ξεκινήσει αυτόματα να διοχετεύει τον ήχο μόνο σε αυτό που χρησιμοποιείς.

Πώς θα αλλάξεις όνομα στα AirPods σου

Ως προεπιλογή, όταν π.χ. στο iPhone σου ανοίγεις το μενού του Bluetooth για να το συνδέσεις με τα AirPods σου, τα εντοπίζεις με το όνομα 'AirPods'. Για να τους αλλάξεις όνομα, κλίκαρε στο 'i' που βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο στα δεξιά του 'AirPods' και στην επιλογή 'όνομα' που ανοίγει πληκτρολόγησε αυτό που επιθυμείς.

Πώς θα ενεργοποιήσεις την ηχητική ενημέρωση για την αναγνώριση κλήσεων

Μία φωνή μέσα από τα AirPods σου μπορεί να σε ενημερώνει για το ποιος σε καλεί, ακόμα και αν το iPhone σου είναι εκτός του οπτικού σου πεδίου. Έτσι, μπορείς να ξέρεις ποιος σε καλεί πριν αποδεχθείς την κλήση. Για να εκμεταλλευτείς αυτή τη 'διευκόλυνση', απλώς ενεργοποίησε την επιλογή 'ανακοίνωση γνωστοποιήσεων' από το μενού των ρυθμίσεων.

10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με τα AirPods Getty Images

Πώς θα δεις πόση μπαταρία σου μένει

Αν ενεργοποιήσεις το battery widget στο iPhone σου, μπορείς να δεις πόση μπαταρία σου μένει για όλες τις συσκευές που έχεις συνδεδεμένες με το κινητό σου.

Πώς θα προσωποποιήσεις το διπλό tap

Το διπλό πάτημα του κουμπιού των AirPods σου ενεργοποιεί τη Siri. Μπορείς όμως να αλλάξεις τη λειτουργία του, π.χ. σε 'παύση', από το μενού που σου ανοίγει όταν τα επιλέξεις από τη λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές Bluetooth στο iPhone σου.

> Διάβασε ακόμα: Αντικείμενα που πρέπει να έχει κάθε άντρας στην κατοχή του

Πώς θα κάνεις το μικρόφωνο να λειτουργεί μόνο στο δεξί ή το αριστερό ακουστικό

Η συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει και αυτή στο μενού με τις ρυθμίσεις του Bluetooth της συσκευής σου. Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις ακουστικό, θα λειτουργούν και τα δύο ως μικρόφωνα.

Πώς θα βρεις τα AirPods σου

Αν τα χάνεις συχνά, πρόσθεσέ τα στη λίστα με τις συσκευές σου στο app της Εύρεσης του iPhone σου, για να τα βρίσκεις κατευθείαν.

Πώς θα χρησιμοποιείς τη Siri ως DJ μέσα από τα AirPods σου

Μπορείς, ενώ χρησιμοποιείς τα AirPods σου και μέσω φωνητικών εντολών, να λες στη Siri π.χ. να παραλείψει ένα τραγούδι, να μειώσει την ένταση του ήχου ή να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι από τη Βιβλιοθήκη σου, χωρίς να αγγίξεις την οθόνη του κινητού σου.

Πώς θα μοιραστείς ένα τραγούδι με κάποιον φίλο σου

Απλώς βγάλε το ένα σου AirPod και δωσ' του το. Η μουσική θα σταματήσει να παίζει με το που το βγάλεις από το αφτί σου και θα συνεχίσει με το που το βάλει στο αφτί του ο φίλος σου.

> Διάβασε ακόμα: Αξίζει να εγκαταλείψεις το Spotify για το Apple Music;

Πώς θα τα συνδέσεις με κάθε συσκευή

Μπορείς να συνδέσεις τα AirPods σου με όλες τις συσκευές που διαθέτουν μενού Bluetooth, π.χ. με την τηλεόρασή σου για να παρακολουθήσεις μια ταινία στο Netflix.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου