Ίσως υπάρχει ένα κατοπτρικό σύμπαν εκτός από το δικό μας

Το concept του κατοπτρικού σύμπαντος δεν είναι νέο, δεν είναι αβάσιμο και μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα.

Πριν κάνουμε λόγο για το κατοπτρικό σύμπαν, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες στο να εξηγήσουν τη συνεχή επέκταση του σύμπαντος, όπως και στον υπολογισμό του ρυθμού με τον οποίο αυτό επεκτείνεται. Το θέμα είναι ότι, καθώς η τεχνολογία προοδεύει, έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με διαφορετικές μετρήσεις, αναλόγως του ποια μέθοδο καταγραφής χρησιμοποιούν.

Τι ηλικία έχει το σύμπαν; 

Οι διαφορετικές μετρήσεις προκαλούν προβληματισμό καθώς δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το σύμπαν να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο απ' ό,τι νομίζουμε, κάτι που μπορεί να αλλάξει πολλά απ' όσα θεωρούμε σήμερα ότι είναι δεδομένα σχετικά με την κοσμογονία.

> Διάβασε ακόμα: Κανιβαλισμός στα προϊστορικά χρόνια

Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες σχετικά με το σύμπαν, λοιπόν, στοιχειοθέτησε την ύπαρξη ενός 'κατοπτρικού σύμπαντος', το οποίο είναι ακριβώς όπως το δικό μας και ασκεί την αόρατη επιρροή του στο δικό μας, μια επιρροή που έχει να κάνει με τη βαρυτική έλξη.

> Διάβασε ακόμα: Κι αν οι εξωγήινοι δημιούργησαν το σύμπαν μας σε ένα εργαστήριο;

Κατοπτρικά σύμπαντα, μια παλιά ιστορία

Η ιδέα του κατοπτρικού κόσμου έλκει την καταγωγή της στη δεκαετία του 1970, όταν ο Ρώσος πυρηνικός φυσικός Andrei Sakharov σκέφτηκε πρώτος την πιθανότητα ύπαρξης ενός σύμπαντος στο οποίο ο χρόνος κινείται σε αντίθετη πορεία απ' ό,τι το δικό μας.

Ίσως υπάρχει ένα κατοπτρικό σύμπαν εκτός από το δικό μας Getty Images

Αυτό το concept μπορεί να αποτελέσει και μία εξήγηση στο 'ανεξήγητο'. Στο ότι δηλαδή, στο περίπου, κάποια σώματα τα οποία έχουν παρατηρηθεί στο διάστημα υπολογίζεται να είναι παλαιότερα της δημιουργίας του σύμπαντος.

Η όλη ιστορία με το κατοπτρικό σύμπαν μπορεί να μοιάζει απίστευτη αλλά στην πραγματικότητα, αν αποδειχθεί βάσιμη, μπορεί να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της σωματιδιακής φυσικής.

Από: Esquire IT

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.