Η Meta δοκιμάζει έναν τρόπο δημιουργίας και πώλησης NFTs στο Instagram

Το Instagram αποτελεί πλέον μία ψυχαγωγική πλατφόρμα και οι δημιουργοί του περιεχομένου της ίσως αρχίσουν να βγάζουν χρήματα μέσω των NFTs.

Η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα τεστάρει μία νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει τόσο την εξόρυξη όσο και την πώληση NFTs μέσω του Instagram. Την πρόσβαση στο συγκεκριμένο feature θα τη δοκιμάσει πρώτα μία μικρή ομάδα από δημιουργούς περιεχομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα νέα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Παράλληλα, το feature "μοστραρίσματος" NFTs που λανσαρίστηκε πρόσφατα στο Instagram, αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 100 χώρες.

NFTs, ένας νέος τρόπος για να βγάλεις χρήματα

Σύμφωνα με τη Meta, το εργαλείο για τις ψηφιακές συλλεκτικές μάρκες που αναπτύσσει, θα βοηθήσει τους χρήστες του Instagram να δημιουργούν NFTs στο blockchain Polygon και στη συνέχεια να τα πωλούν είτε μέσω του ίδιου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσα από κάποια άλλη πλατφόρμα.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι στο Instagram και στις περιοχές που έχει ήδη γίνει διαθέσιμο το feature έκθεσης των NFTs που διαθέτει κάποιος, προς το παρόν μπορούν να μοστραριστούν NFTs που έχουν αγοραστεί μόνο από το Solana, το Ethereum, το Polygon και το Flow, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και η συνεργασία με το OpenSea.

Η Meta δοκιμάζει έναν τρόπο δημιουργίας και πώλησης NFTs στο InstagramiStock

Όλα αυτά τα συναρπαστικά έρχονται ως φυσική συνέχεια της προσπάθειας της Meta να δημιουργήσει νέους τρόπους για να βγάλει κανείς χρήματα από τις πλατφόρμες της. Ένας άλλος τέτοιος τρόπος, πάλι στο Instagram, είναι τα gifts, που σου επιτρέπουν να στείλεις χρήματα σε έναν δημιουργό όταν βλέπεις ένα Reel του.

> Διάβασε ακόμα: Κι αν τα NFTs είναι η Περεστρόικα της Δύσης;

TikTok, στα βήματά σου

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι παρόμοιο με το Coins and Gifts που ισχύει στο TikTok και το Super Thanks του YouTube.

> Διάβασε ακόμα: Ο Takashi Murakami για τη ζωγραφική του μέλλοντος και τα NFTs

Πάντως, ίσως να μην πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη δεδομένου ότι ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, είχε δηλώσει πέρυσι ότι η Meta δεν βλέπει, πλέον, τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα app στο οποίο ποστάρονται φωτογραφίες αλλά ως ένα ψυχαγωγικό μέσο. Λογικό, λοιπόν, οι εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχαγωγίας να πρέπει κάπως να ζήσουν, να βγάλουν χρήματα από το περιεχόμενο που δημιουργούν.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.