Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon Musk

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να την κάνεις από το Twitter, λύσεις υπάρχουν.

Ίσως και να είναι υπερβολή το να λέμε πως ο Elon Musk θα καταστρέψει το Twitter, ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από τις απολύσεις στις οποίες προέβη αφού αγόρασε το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του Donald Trump, συνιστούν υπολογίσιμη δύναμη οι διάσημοι και μη που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την άλλοτε κραταιά πλατφόρμα. Αν θες κι εσύ να πας κάπου αλλού, σου έχουμε έτοιμες τις εναλλακτικές.

Mastodon

Πριν από λίγους μήνες δεν μιλούσε κανείς για το Mastodon αλλά τώρα αυτό το αποκεντρωμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές του Twitter. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πώς του έχει ασκηθεί κριτική για την περιπλοκότητα που προαπαιτεί το να γίνεις μέλος του αλλά στη συνέχεια είναι σχετικά εύχρηστο, με τα toots να είναι τα αντίστοιχα των tweets και τα boosts εκείνα των re-tweets.

Tumblr

Το Tumblr είναι κάπως αρχαίο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Λανσαρίστηκε το 2007 κι έζησε την ακμή του γύρω στις αρχές του 2014, όταν μετρούσε πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Σε αυτό μπορείς να ποστάρεις περιεχόμενο με φωτογραφίες και GIFάκια, ενώ φέτος αναμένεται να κάνει comeback, καθώς άρχισε να επιτρέπει το γυμνό, που είχε απαγορεύσει στην πλατφόρμα του το 2018.

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon MuskGetty Images

Discord

Το Discord είναι ένα chat app που χαίρει δημοφιλίας ανάμεσα στους gamers και που θα μπορούσε να συγκριθεί περισσότερο με τις υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως το Whatsapp και το Slack, ενώ διαφορετικοί του servers εξυπηρετούν εξειδικευμένες κοινότητες και θέματα. Το κύριο του ατού είναι ότι σου επιτρέπει να επικοινωνείς σε πραγματικό χρόνο μέσω κειμένου, βίντεο και ηχητικού περιεχομένου.

Cohost

Το Cohost αποτελεί μία ανεξάρτητη πλατφόρμα στην οποία γίνεσαι μέλος μόνο αν λάβεις πρόσκληση και που έχει δημιουργηθεί από μία μικρή ομάδα προγραμματιστών και σχεδιαστών οι οποίοι επιχειρούν να σκεφθούν ξανά το πιο corporate τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προαπαιτεί μία μικρή συνδρομή και δεν παίζουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του. Το δικό του μεγαλύτερο ατού; Δεν λειτουργεί στη βάση κάποιου αλγόριθμου αλλά τα posts όσων ακολουθείς σου εμφανίζονται με χρονολογική σειρά.

Tribel

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χαίρει της υποστήριξης των αριστερών Αμερικανών ακτιβιστών. Δεν επιτρέπει εντός του τη μισαλλοδοξία και αφήνει την ευφυΐα και την ευγένεια να ανθίσουν. Επίσης, είναι εύκολο στην πλοήγηση και επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες και να απολαμβάνουν ένα feed ανάλογο με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Clubhouse

Το Clubhouse είναι ένα app που γνώρισε μία κάποια δόξα κατά τη διάρκεια των lockdown. Διαθέτει "δωμάτια" στα οποία μπορείς να συμμετέχεις για να συζητήσεις ή απλώς να ακούσεις κάποια συζήτηση για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει.

Substack

Δεν είναι ακριβώς μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά πολλοί δημοσιογράφοι που την κάνουν από το Twitter μεταφέρουν το κοινό τους στο Substack, μία online πλατφόρμα με newsletter. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει εγγραφή σε αυτό, να αρχίσει να γράφει και μετά να διανείμει το περιεχόμενό του σε ένα κοινό, είτε δωρεάν είτε με κάποια συνδρομή. Αν δεν σε ενδιαφέρει να παράγεις το δικό σου περιεχόμενο, μπορείς απλώς να ακολουθήσεις τους αγαπημένους σου "γραφιάδες" για να βλέπεις τα newsletter τους στο feed σου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.