Usernames προς πώληση, το νέο στοίχημα (;) του Twitter

Τα usernames θα δημοπραττούνται, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν τη δημοσιότητα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 13 Ιανουαρίου 2023

Το Twitter σκέφτεται να αρχίσει να πουλάει usernames, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας που θα κάνει για να αυξήσει τα έσοδά του, όπως αναφέρει ένα σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times. Κάτι που ακούγεται λογικό, μιας και η είδηση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο Elon Musk, προσπαθεί να βρει τρόπους για να δημιουργήσει έσοδα για την εταιρεία του.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο Twitter σκέφτονται ήδη  από τον Δεκέμβριο να αρχίσουν τις διαδικτυακές δημοπρασίες των usernames. Δεν έχει γίνει, όμως, γνωστό το πότε η θα τεθεί σε λειτουργία η σχετική ιδέα και το ποια usernames θα αφορά, ούτε αν όντως θα τεθεί.

Τα ποθητά usernames

Τον προηγούμενο μήνα, πάντως, ο Musk είχε tweetάρει πως το Twitter θα απελευθερώσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο usernames, λόγω του ότι οι μη-ενεργοί λογαριασμοί της πλατφόρμας του θα διαγραφούν, κάτι που θα οδηγήσει, ενδεχομένως, στην απελευθέρωση ποθητών usernames.

Προς το παρόν, η πολιτική που ισχύει στο Twitter δεν επιτρέπει την αγορά και την πώληση των usernames. Παρ' όλα αυτά, usernames που θεωρούνται ελκυστικά πωλούνται εδώ και χρόνια στη μαύρη αγορά, ενώ λογαριασμοί με ποθητά usernames έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές αντικείμενο επίθεσης από hackers.

Να σημειωθεί ότι η σχετική είδηση έρχεται λίγους μήνες μετά από την ανακοίνωση ότι το δημοφιλές app ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram θα δημοπρατήσει usernames, τόσο για προσωπικούς λογαριασμούς όσο και για κανάλια, μέσω ενός marketplace που δημιουργήθηκε στο blockchain TON.

Για την ιστορία, μετά από την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Elon Musk δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί να βρει τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας του, εν μέσω μιας κρίσης στα έσοδα που είχε μέχρι πρόσφατα η πλατφόρμα από τις διαφημίσεις. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου