Κάπως έτσι θα μοιάζει ο Google Chrome μετά τον ανασχεδιασμό του

Νέο look για τον δημοφιλή browser.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 14 Σεπτεμβρίου 2023

O Google Chrome κλείνει τα 15 του χρόνια και σύντομα θα αποκτήσει μια νέα, φρέσκια εμφάνιση, υιοθετώντας τη γλώσσα σχεδιασμού Material You της Google. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις αλλαγές που έρχονται στον Chrome και στο πώς θα αυτές θα βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησής σου.

Το ανανεωμένο UI του Chrome

Ενώ η διάταξη του Chrome θα παραμείνει οικεία, μπορείς να περιμένεις μια ανανεωμένη οπτική εμπειρία. Η εστίαση εδώ είναι στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας με ανανεωμένα εικονίδια, μαζί με νέες παλέτες χρωμάτων και θέματα.

Το μενού του Chrome υφίσταται επίσης βελτιώσεις, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις επεκτάσεις, τη λειτουργία Google Translate και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Επιπλέον, ο πλευρικός πίνακας στο Chrome θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμος, με μια λειτουργία που σου επιτρέπει να αναζητήσεις στη σελίδα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πηγή και να εξερευνήσεις σχετικές αναζητήσεις.

Η ανανέωση του Chrome Web Store

Το Chrome Web Store υποβάλλεται επίσης σε ανασχεδιασμό. Το νέο περιβάλλον προσφέρει μια φρέσκια, φιλική προς το χρήστη, εμφάνιση. Εισάγει νέες κατηγορίες, όπως οι "επεκτάσεις με τεχνητή νοημοσύνη" και Editors' spotlight, διευκολύνοντας στην ανακάλυψη επεκτάσεων που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες σου. Το Web Store θα παρέχει επίσης εξατομικευμένες συστάσεις για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σου. Αν είσαι πρόθυμος να εξερευνήσεις αυτές τις αλλαγές, μπορείς να δοκιμάσεις το ανανεωμένο Web Store στην preview έκδοση, πατώντας εδώ.

Ενισχυμένη ασφαλής περιήγηση

Η διαδικτυακή σου ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Chrome. Γι' αυτό και βελτιώνει τη λειτουργία ασφαλούς περιήγησης. Αντί για περιοδικούς ελέγχους, η ασφαλής περιήγηση σαρώνει πλέον τους ιστότοπους σε πραγματικό χρόνο με βάση την ενημερωμένη λίστα της Google με γνωστούς κακόβουλους ιστότοπους.

Αυτή η βελτίωση μειώνει σημαντικά τον χρόνο μεταξύ εντοπισμού και αποτροπής πιθανών απειλών. Στην πραγματικότητα, αναμένεται να προσφέρει βελτίωση κατά 25% στην προστασία από κακόβουλο λογισμικό και απειλές phishing, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Πότε να περιμένεις αυτές τις αλλαγές

Οι πολυαναμενόμενες αλλαγές στον σχεδιασμό του Google Chrome θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ετοιμάσου να υποδεχθείς μια πιο ελκυστική οπτικά, φιλική προς το χρήστη και ασφαλή εμπειρία περιήγησης, καθώς ο Google Chrome συνεχίζει να εξελίσσεται.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος