iPhone 15, τo μεγαθήριo της Apple με USB-C και περισκοπική κάμερα κατέφθασε

Οι φήμες που επιβεβαιώθηκαν και όλα όσα μάθαμε από τη χθεσινή παρουσίαση της Apple.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 13 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μια τολμηρή κίνηση που θα επαναπροσδιορίσει το τεχνολογικό τοπίο, η Apple αποχαιρέτησε τη θύρα Lightning επίσημα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή. Τα iPhone 15, που παρουσιάστηκαν από τον πάντα χαρισματικό Tim Cook, υπόσχονται μια σειρά από αναβαθμίσεις, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του.

Στο επίκεντρο αυτής της επανάστασης είναι η μετάβαση του iPhone 15 στο ευέλικτο USB-C, μια απόφαση που προαναγγέλλει μια νέα εποχή συμβατότητας. Η θύρα USB-C ανοίγει τις πόρτες για απρόσκοπτη φόρτιση και διαλειτουργικότητα με Mac, iPad, συσκευές Android και υπολογιστές. Επιπλέον, αυτή η θύρα επιτρέπει την απευθείας φόρτιση των νέων AirPods και του Apple Watch από την ίδια τη συσκευή.

iPhone 15, τo μεγαθήριo της Apple με USB-C και περισκοπική κάμερα κατέφθασεApple

Η περισκοπική κάμερα κάνει τη διαφορά

Παράλληλα, τα iPhone 15 διαθέτουν βελτιωμένο σύστημα κάμερας, ενώ τεράστια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι έρχεται με το μοντέλο Pro Max. To iPhone 15 και το iPhone 15 Plus μοιάζουν με τα περσινά μοντέλα, με πλευρές από αλουμίνιο με νέες διαμορφωμένες άκρες και γυάλινες πλάτες. Το σύστημα διπλής κάμερας που διαθέτουν έχει έναν σημαντικά βελτιωμένο κύριο αισθητήρα στα 48MP, παρόμοιο με τα περσινά μοντέλα 14 Pro, ο οποίος δίνει οπτικό ζουμ 2x.

Όσον αφορά στα μοντέλα Pro, έχουμε μπόλικες αναβαθμίσεις φέτος. Τα 15 Pro έχουν μικρότερα πλαίσια γύρω από την οθόνη, frosted πίσω γυαλί και νέες πλευρές τιτανίου που αντικαθιστούν το ανοξείδωτο ατσάλι των προηγούμενων μοντέλων. Το τιτάνιο κάνει τα iPhone πιο ανθεκτικά και ελαφρύτερα, ενώ η ανασχεδιασμένη εσωτερική σχεδίαση από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα διευκολύνει την επισκευή τους.

Ο διακόπτης σίγασης που υπήρχε σε κάθε μοντέλο από το πρώτο iPhone το 2007 έχει επίσης αντικατασταθεί. Το νέο action button εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη σίγαση του τηλεφώνου, αλλά και να εκτελεί άλλες ενέργειες, όπως την εναλλαγή των focus modes ή την εκκίνηση της κάμερας.

Και τα δύο μοντέλα Pro διαθέτουν βελτιωμένες κύριες και υπερευρυγώνιες κάμερες με καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και καλύτερη αποτύπωση λεπτομερειών. Mόνο όμως το πιο ακριβό, το 15 Pro Max, θα αποκτήσει μια νέα περισκοπική κάμερα στα 12MP με οπτικό ζουμ 5x. Η νέα κάμερα χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο φακό με αυτόν που συναντάμε στα κορυφαία τηλέφωνα της Huawei, της Samsung και της Google τα τελευταία χρόνια, αλλά με βελτιωμένη σταθεροποίηση.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 PlusApple

Το νέο πανίσχυρο chip A17 Pro θα τροφοδοτεί τις Pro συσκευές, ενισχύοντας τις επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ταχύτερης GPU (κατά 20%), με δυνατότητες ray tracing για παιχνίδια, ενώ ανακοινώθηκαν επίσημα πως θα έρθουν -με native ports- παιχνίδια όπως το νέο Assassin's Creed Mirage, το Death Stranding, το remake του Resident Evil 4 και άλλα. Πρόκειται για δυναμική είσοδο της Apple στη "hardcore" gaming βιομηχανία, που θολώνει πλέον τα όρια ανάμεσα στο mobile και το console gaming.

Τέλος, η θύρα USB-C θα έχει ακόμη γρηγορότερες ταχύτητες δεδομένων και συνδεσιμότητα USB3.

iPhone 15 ProApple

Οι τιμές των iPhone 15, πότε έρχονται στην ελληνική αγορά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Esquire, θα δούμε τα νέα iPhone στη χώρα μας για πρώτη φορά κατά το αρχικό κύμα του λανσαρίσματος, μαζί με τις ΗΠΑ, δηλαδή οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν στις 15 Σεπτεμβρίου και οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές τους στην ελληνική αγορά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες από την Apple, έχουν ως εξής:

  • iPhone 15 - Από $799 (128GB)
  • iPhone 15 Plus - Από $899 (128GB)
  • iPhone 15 Pro - Από $999 (128GB)
  • iPhone 15 Pro Max - Από $1199 (256GB)

Να πέσει το βίντεο:

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.