Πώς θα ξεφορτωθείς τον λογαριασμό σου στο Facebook μια και καλή

Τρία απλά βήματα για να ξεμπερδέψεις από το πρωτότοκο τέκνο του Mark Zuckerberg.

Σε αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή, όλοι μας χρειαζόμαστε μια ανάσα από τη συνεχή βοή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως είναι οι ατελείωτες πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των μελών ή εκείνος ο επίμονος γνωστός που σε βρήκε στο Facebook και θυμήθηκε τα σχολικά σας χρόνια, ενώ παράλληλα προσπαθεί να σε μπλέξει σε τηλεπωλήσεις.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, έρχεται κάποια στιγμή που αποζητάς μια προσωρινή απόδραση από τον κόσμο του Facebook. Αλλά μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να δεσμευτείς με την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σου. Μπορείς εύκολα να απενεργοποιήσεις το προφίλ σου και να κάνεις πίσω για λίγο. Δες πώς μπορείς να το κάνεις αυτό με τρία απλά βήματα.

Τι χρειάζεσαι:

  • Smartphone
  • Εφαρμογή Facebook
  • Συνολικός χρόνος: Περίπου 5 λεπτά

Βήμα 1 - Πλοηγήσου στις "Συντομεύσεις απορρήτου"

Μπορείς να ξεκινήσεις ανοίγοντας την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σου και πατώντας πάνω στην εικόνα του προφίλ σου. Έπειτα θα είσαι στο κεντρικό μενού. Εκεί, λίγο πιο κάτω, θα βρεις το "Ρυθμίσεις και απόρρητο" (είναι το "μικρό γρανάζι"), κάτω από τις συντομεύσεις σου. Αν το πατήσεις, θα ξεδιπλωθεί ένα μενού. Σε αυτό, θα βρεις την επιλογή "Συντομεύσεις απορρήτου". Πάτα το.

Βήμα 2 - Πλοηγήσου στις "Πληροφορίες σου στο Facebook"

Σε αυτό το μενού, περίπου στη μέση του, αφού κάνεις λίγο scroll down, θα βρεις την ενότητα "Οι πληροφορίες σας στο Facebook". Εκεί υπάρχει μια επιλογή "Διαγράψτε τον λογαριασμό και τις πληροφορίες σας". Πάτα το.

Βήμα 3 - Επίλεξε οριστική ή προσωρινή διαγραφή

Στην επόμενη σελίδα, σου δίνεται η επιλογή να απενεργοποιήσεις προσωρινά τον λογαριασμό σου, δηλαδή "θα αφαιρεθούν το όνομα και οι φωτογραφίες σου από τις περισσότερες κοινοποιήσεις σου", όμως θα μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς για παράδειγμα το Messenger.

Αλλιώς, μπορείς να κάνεις το μεγάλο βήμα και να επιλέξεις οριστική διαγραφή του λογαριασμού σου. Αν το κάνεις αυτό, πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα μπορείς να ανακτήσεις το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που έχεις κοινοποιήσει στο Facebook, ενώ θα διαγραφεί και ο λογαριασμός σου στο Messenger, αλλά και όλα τα μηνύματά σου.

Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου στο Facebook

Αν επιλέξεις να απενεργοποιηθεί προσωρινά ο λογαριασμός σου στο Facebook, τίθενται σε ισχύ διάφορες αλλαγές, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας:

  • Το προφίλ σου γίνεται αόρατο για τους άλλους.
  • Ορισμένες πληροφορίες, όπως τα μηνύματα που έστειλες σε φίλους, ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι ορατές.
  • Το όνομά σου μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται στη λίστα φίλων των φίλων σου, αλλά μόνο σε αυτούς.
  • Οι διαχειριστές των ομάδων ενδέχεται να διατηρήσουν την ορατότητα των αναρτήσεων, των σχολίων και του ονόματός σου.
  • Δεν θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε άλλα προϊόντα της Meta, όπως το Meta Quest 3 ή σε πληροφορίες που σχετίζονται με αυτά, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σου στο Facebook.
  • Οι σελίδες που ελέγχεις επίσης θα απενεργοποιηθούν προσωρινά. Εάν επιθυμείς να διατηρήσεις μια σελίδα ενεργή, ενώ απενεργοποιείς τον λογαριασμό σου, σκέψου να παραχωρήσεις τον πλήρη έλεγχο της σελίδας σε κάποιον άλλον.

Θυμήσου, η επανενεργοποίηση του λογαριασμού σου είναι πανεύκολη, εφόσον δεν έχεις επιλέξει την οριστική διαγραφή. Απλώς συνδέεσαι ξανά στο Facebook, αλλά βεβαιώσου ότι έχεις πρόσβαση στο email ή στον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σου για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία επανενεργοποίησης.

Ένα διάλειμμα από το Facebook μπορεί να είναι μια αναζωογονητική εμπειρία, επιτρέποντάς σου να επιστρέψεις όταν είσαι έτοιμος και να επανασυνδεθείς με μια νέα προοπτική.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας