Enigma, η εφαρμογή που εντοπίζει εξωγήινους στις πόλεις

Τι είναι πάλι αυτό το "Shazam των ουρανών";

Υπάρχει μια εφαρμογή που ονομάζεται Enigma και σου επιτρέπει να εξερευνήσεις το σύμπαν και τα μυστήρια των θεάσεων UFO στην πόλη σου. Έχει χαρακτηριστεί ως "το Shazam των ουρανών" και "το Facebook για τις ενημερώσεις των εναέριων φαινομένων άγνωστης ταυτότητας".

Μπορείς να καταγράψεις μια εμφάνιση αγνώστου εναερίου φαινομένου (UAP) και η εφαρμογή σού ζητά στη συνέχεια να το ταξινομήσεις. Μήπως είδες κάποιο drone, κινέζικο φανάρι ή, ίσως, πύραυλο; Αν είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν κάτι από αυτά, τότε μπορείς να περιγράψεις παρακάτω το σχήμα του ουράνιου φωτός που είδες, εκτιμώντας την απόσταση και την κίνηση.

Μια παγκόσμια κοινότητα

Η παγκόσμια τροφοδοσία του Enigma σφύζει από υποτιθέμενους μάρτυρες. Βίντεο από τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία παρουσιάζουν περίεργα φώτα, προκαλώντας συζητήσεις. Μαρτυρίες καταφθάνουν από όλο τον κόσμο και δίνουν έναν τόνο συλλογικής ίντριγκας. Ωστόσο, μέσα στον ενθουσιασμό, το Enigma παλεύει με την πρόκληση της διάκρισης των γνήσιων θεάσεων από τις ατμοσφαιρικές ανωμαλίες και τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης.

Η Enigma Labs ανέπτυξε αυτήν την εφαρμογή με μια αποστολή: να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τη συλλογή δεδομένων, να ενώσει μια κοινότητα ενθουσιωδών χρηστών και να εμβαθύνει στην έρευνα για τα UAP. Το Enigma αξιοποιεί τις δυνατότητες των smartphones μας, προωθώντας για μια συνεργατική προσέγγιση μέσω του διαδικτύου.

Για να "κοσκινίσει" τον ουράνιο θόρυβο, το Enigma χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα. Η λειτουργία Identify εμφανίζει λευκούς κύβους στην εικόνα μας, εντοπίζοντας σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των δορυφόρων και χρησιμοποιώντας τη δημόσια τηλεμετρία. Ένα οραματικό μέλλον περιλαμβάνει τον εντοπισμό ελικοπτέρων, μετεωρολογικών μπαλονιών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εκτοξεύσεων πυραύλων, πλανητών και αεροσκαφών.

Αξιοπιστία πάνω απ' όλα

Το Enigma προχωρά ακόμη περισσότερο, αποδίδοντας βαθμό αξιοπιστίας για κάθε εντοπισμό. Ο βαθμός αυτός δημιουργείται από την ανεξαρτησία των μαρτύρων, τις συνθήκες ορατότητας, τις επιβεβαιώσεις των επίσημων αισθητήρων και την επαληθευσιμότητα του συμβάντος.

Καθώς το Enigma πρωτοπορεί στη συλλογική εξερεύνηση των UFO, οι δυνατότητες της εφαρμογής έγκεινται στη βάση των χρηστών της. Πρόκειται για ένα πείραμα, που είναι ανοιχτό για όλους και η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Πρόσφατες νύξεις για συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ τροφοδοτούν την ίντριγκα και, σε ορισμένες γωνιές, τον σκεπτικισμό.

Η εξελισσόμενη στάση της NASA και της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα UAP ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό του Enigma. Μια ανεξάρτητη μελέτη τάσσεται υπέρ ενός τυποποιημένου συστήματος για τις αναφορές UAP και φαίνεται πως το Enigma έχει απήχηση ως κατάλληλο εργαλείο για τη συλλογή δεδομένων. Ενώ η NASA σκέφτεται ακόμη την ανάπτυξη κάποιας σχετικής εφαρμογής, το Enigma είναι ήδη διαθέσιμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα