Το Samsung Galaxy S24 Ultra ετοιμάζεται να ξεπεράσει το iPhone 15 Pro Max

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό του S24 Ultra ξεπερνά τις δυνατότητες του ανταγωνισμού.

Ο τομέας των smartphones βρίσκεται στα πρόθυρα ενός επαναστατικού άλματος, που αφορά στις δυνατότητες βιντεοσκόπησης, και το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S24 Ultra φαίνεται έτοιμο να αναλάβει το προβάδισμα, επισκιάζοντας ενδεχομένως ακόμη και το iPhone 15 Pro Max.

Σε μια πρόσφατη διαρροή από την αξιόπιστη πηγή Ice Universe μέσω του X (πρώην Twitter), εμφανίστηκε ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό: εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Μια εξαιρετικά σημαντική βελτίωση

Αυτή η φημολογούμενη βελτίωση σηματοδοτεί μια ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με τον περιορισμό των 60 fps του προκατόχου του, τοποθετώντας το S24 Ultra μπροστά από το iPhone 15 Pro Max, το οποίο επί του παρόντος καταγράφει βίντεο 4K στα 60 fps. Οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης υπερβαίνουν τους αριθμούς, προσφέροντας στους χρήστες πιο ευκρινές, καθαρό και δυναμικό περιεχόμενο βίντεο.

Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα 120 fps μπορεί να είναι υπερβολικά για καθημερινή χρήση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τους σημερινούς περιορισμούς των δημοφιλών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, η πραγματική βελτίωση έγκειται στο πεδίο της δημιουργίας περιεχομένου σε αργή κίνηση. Όταν αναπαράγεται ένα τέτοιο βίντεο στα 30 fps, το υλικό αποκτά κινηματογραφικότητα και μεγαλύτερη καθαρότητα.

Αλλά το S24 Ultra δεν σταματά εκεί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διέρρευσε, το Nightography Zoom, υποδηλώνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ειδικά για μακρινά θέματα. Το κείμενο που διέρρευσε υποδηλώνει ότι οι χρήστες μπορούν να "φωτίσουν τη νύχτα τους" και να κάνουν ζουμ από απόσταση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Καθώς αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι πληροφορίες πριν από την επίσημη παρουσίαση, αξίζει να σημειωθεί ο φημολογούμενος κύριος φακός του S24 Ultra θα είναι στα 200MP. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες σχετικά με το Nightography Zoom, όπως οι δυνατότητες ζουμ και η αξιοποίηση του τηλεφακού έναντι του ψηφιακού ζουμ, παραμένουν ασύλληπτες.

Τα άλλα εφόδια του S24 Ultra

To S24 Ultra, πέρα από τη βιντεοσκόπηση, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει δύο ακόμη τομείς: αυτόν της οθόνης, αλλά και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη χρήση των smartphones.

Συγκεκριμένα, το S24 Ultra αναμένεται να λάβει βελτιωμένη οθόνη, αυτήν τη φορά στα 144Hz, ξεπερνώντας και πάλι τον ανταγωνισμό, ενώ είναι δεδομένη η χρήση της AI σε ολόκληρη τη σειρά Galaxy S24, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για αυτό.

Τα Samsung Galaxy S24 θα παρουσιαστούν επίσημα στις 17 Ιανουαρίου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα