Τι θα απογίνει το TikTok χωρίς την Taylor Swift και την Ice Spice;

H Universal Music Group έστειλε τελεσίγραφο στο TikTok.

Η Universal Music Group (UMG), εταιρεία παραγωγής "γιγάντων" της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Taylor Swift και η Ice Spice, παίρνει θέση ενάντια στην υποτιθέμενη άδικη μεταχείριση των καλλιτεχνών από την TikTok. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη δομή των αποζημιώσεων του TikTok προς τους μουσικούς, αλλά και για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), που αφήνει απροστάτευτους τους καλλιτέχνες.

Η Universal απαιτεί καλύτερους όρους για τους καλλιτέχνες

Ο μουσικός οργανισμός κατηγόρησε το TikTok ότι δεν αμείβει επαρκώς τους καλλιτέχνες σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες και επέκρινε την προώθηση της μουσικής που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, μια λειτουργία που είναι ανοιχτή στους χρήστες για να δημιουργούν τα δικά τους τραγούδια μέσω AI. Με την τρέχουσα σύμβαση να λήγει άμεσα, η UMG εξέδωσε τελεσίγραφο, απαιτώντας καλύτερους όρους για τους καλλιτέχνες και αυστηρότερα μέτρα για την προστασία τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Τι θα απογίνει το TikTok χωρίς την Taylor Swift και την Ice Spice;iStock / Wachiwit

Οι πιθανές επιπτώσεις από την απόφαση της UMG είναι σημαντικές για το TikTok, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μουσική για να προωθήσει τη δέσμευση των χρηστών. Δημοφιλή κομμάτια από τον εκτεταμένο κατάλογο της UMG, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών των Drake, Olivia Rodrigo και Beyonce, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τάσεων του TikTok και στην προώθηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Απληστία ή γνήσιο ενδιαφέρον

To TikTok, ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της UMG δίνουν προτεραιότητα στα εταιρικά συμφέροντα έναντι εκείνων των καλλιτεχνών και των θαυμαστών. Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι έχει διαπραγματευτεί με επιτυχία συμφωνίες φιλικές προς τους καλλιτέχνες με άλλες εταιρείες και εκδότες, τοποθετώντας τη στάση της UMG ως μια εξαίρεση που καθοδηγείται από απληστία και όχι από γνήσιο ενδιαφέρον για τα ταλέντα της.

Η διαμάχη αυτή έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το TikTok, με τον CEO, Shou Zi Chew, να πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ την Τετάρτη σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει προσελκύσει την προσοχή των νομοθετών στο παρελθόν. Η ακρόαση σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά προκλήσεων για τον Chew, ο οποίος στο παρελθόν αντιμετώπισε σκληρές ερωτήσεις από το Κογκρέσο σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου της TikTok και τους κινεζικούς δεσμούς της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας