Αυτό το iPhone έπεσε από αεροπλάνο από τα 5.000 μέτρα, και όμως λειτουργεί

Ένα τηλέφωνο βρέθηκε στην άκρη του δρόμου και φαινόταν να έχει πέσει από πολύ ψηλά.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 08 Φεβρουαρίου 2024

Συνήθως οι δοκιμές που γίνονται για να διαπιστωθεί πόσο ανθεκτική είναι μια ηλεκτρονική συσκευή περιλαμβάνουν τη ρίψη της από μεγάλο ύψος, όπως από τον δεύτερο ή τρίτο όροφο ενός κτιρίου ή, το πολύ, από μια γέφυρα. Ένα iPhone όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενη δοκιμή, αφού φαίνεται πως έπεσε από ένα αεροπλάνο εν πτήσει και κατέληξε στην άκρη ενός δρόμου στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία αυτής της ιστορίας είναι δύο: το πρώτο είναι ότι το τηλέφωνο είναι σώο και σε λειτουργική κατάσταση και το δεύτερο είναι ότι δεν επρόκειτο για δοκιμή, αλλά για μια μάλλον τρομακτική αναποδιά.

Ένα τρομακτικό σκηνικό

Φαντάσου τον εαυτό σου μέσα σε ένα αεροπλάνο που πετάει και ξαφνικά βλέπεις την άτρακτο να ανοίγει και το σκοτεινό κενό της παγωμένης νύχτας να ρουφάει κάποια από τα παρακείμενα αντικείμενα (ευτυχώς όχι ανθρώπους).

Λίγες ημέρες αργότερα, 5.000 μέτρα κάτω, στο έδαφος, ένας άνδρας, ο Sean Bates, έκανε μια βόλτα, γνωρίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι έψαχναν για πράγματα που είχαν πέσει από το αεροπλάνο. Στην άκρη του δρόμου βρήκε αυτό το iPhone, που ήταν ακόμα συνδεδεμένο με έναν φορτιστή.

Είχε πράγματι προέλθει από το αεροπλάνο

Σε ένα μεταγενέστερο βίντεο στο TikTok, ο Bates εξηγεί ότι ενώ αρχικά ήταν επιφυλακτικός για το αν το τηλέφωνο είχε πράγματι προέλθει από το αεροπλάνο, ο σκεπτικισμός του εξαφανίστηκε, αφού μπόρεσε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενό του.

@seansafyre quick story of how I found a phone that dropped 16,000 feet 😅 definitely belonged to a passenger on #alaskaairlines #asa1282 ♬ original sound - Sean Bates

"Δεν είχε κλείδωμα οθόνης, οπότε το άνοιξα και ήταν σε λειτουργία αεροπλάνου με επιβεβαίωση ταξιδιού και αίτηση παραλαβής αποσκευών για την Alaska 1282", λέει ο Bates στο βίντεο. Αργότερα παρέδωσε τη συσκευή στην κυβέρνηση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα