To Google Maps αποκτά μια λειτουργία που θα σου γλιτώσει χρόνο και μπαταρία

Το πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό θα αλλάξει την εμπειρία πλοήγησης.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 29 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από έναν χρόνο αναμονής, οι "μάγοι της τεχνολογίας" στα γραφεία της Google φέρνουν επιτέλους ένα χαρακτηριστικό που αλλάζει τα δεδομένα στην πλοήγηση μέσω του Google Maps. Η νέα λειτουργία ονομάζεται glanceable directions.

Πρόκειται για μια έξυπνη προσθήκη που γίνεται σταδιακά διαθέσιμη για την εφαρμογή τόσο σε συσκευές iOS, όσο και σε Android και υπόσχεται να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε στον κόσμο.

Τι είναι οι glancable directions;

Τι ακριβώς είναι λοιπόν αυτές οι glancable directions; Φαντάσου το εξής: εκτιμώμενη ώρα άφιξης σε πραγματικό χρόνο (ETA) και ακριβείς οδηγίες -στροφή προς στροφή- στα χέρια σου, και όλα αυτά να εμφανίζονται βολικά στην οθόνη κλειδώματος. Πλέον, δε θα χρειάζεται να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνό σου ή να το κρατάς ενεργό για να ελέγξεις πού κατευθύνεσαι. Είτε κάνεις βόλτα, είτε οδηγείς, είτε κάνεις ποδήλατο, αυτή η λειτουργία θα σε κρατήσει στον σωστό δρόμο, καθώς θα ενημερώνει αυτόματα τη διαδρομή σου, αν αποφασίσεις να κάνεις μια παράκαμψη.

Αυτή η νέα προσθήκη δεν αφορά μόνο στην ευκολία, αλλά φροντίζει και για την ασφάλειά σου. Ελαχιστοποιώντας την ανάγκη να πειράζεις το τηλέφωνό σου, ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει, το glanceable directions στοχεύει να κάνει την πλοήγηση πιο ομαλή και ασφαλή για όλους. Mπορείς να την ενεργοποιήσεις στο μενού των ρυθμίσεων με πολύ απλό τρόπο, καθώς είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Παράλληλα, εφόσον εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος και δεν χρειάζεται να έχεις ενεργό το smartphone σου, σου γλιτώνει και μπαταρία, βελτιώνοντας την αυτονομία.

Και η τεχνητή νοημοσύνη στο παιχνίδι

Έχουμε κι άλλα, όμως. Η Google δε σταματά εδώ. Εστιάζοντας στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εμπειρία πλοήγησης, η εταιρεία ανεβάζει συνεχώς τον πήχη. Μόλις τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε το λανσάρισμα μιας λειτουργίας generative AI για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις συναρπαστικά πράγματα, που μπορείς να κάνεις στην περιοχή σου.

Και ας μην ξεχνάμε την εισαγωγή του Immersive View τον Φεβρουάριο του 2023, που επιτρέπει πλέον να βλέπεις τις οδηγίες στο κινητό επάνω στους δρόμους που βλέπεις μέσω της κάμεράς σου. Φαντάσου, λοιπόν, το εξής: τρισδιάστατες πόλεις που περιμένουν να τις εξερευνήσεις μέσα στην ίδια την εφαρμογή, με την τεχνητή νοημοσύνη να δίνει στην εμπειρία πλοήγησης μια εντελώς νέα διάσταση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας