Το νέο Huawei MateBook D16 είναι ένα laptop σχεδιασμένο για υψηλή παραγωγικότητα

Δοκιμάσαμε το νέο laptop της Huawei και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Η Huawei συνεχίζει να ενισχύει το portfolio της στην κατηγορία των laptops, με το κομψό και ισχυρό MateBook D16 του 2024, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για τη μέγιστη παραγωγικότητα, αλλά και για ψυχαγωγία.

Σχεδιασμός

Το MateBook D16 αποπνέει κομψότητα με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, διαθέτοντας διακριτικές, αλλά εντυπωσιακές βελτιώσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας του χρήστη. Η Huawei επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ απλότητας και πρακτικότητας και παρουσιάζει ένα κομψό γκρι φινίρισμα, που του δίνει την premium αισθητική του.

Ενώ η συσκευή χρησιμοποιεί κυρίως ποιοτικό πλαστικό, ένα μεταλλικό πλαίσιο θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε αυτή την τιμή. Ωστόσο, με βάρος 1,7 κιλά και πάχος μόλις 17 χιλιοστά, το MateBook D16 συνδυάζει αβίαστα τη φορητότητα με το στυλ.

Οθόνη και πληκτρολόγιο

Η οθόνη FullView κλέβει τις εντυπώσεις, προσφέροντας μια σαγηνευτική εικόνα 16 ιντσών, που απογειώνει κάθε σενάριο παιχνιδιού ή εργασίας. Με πολύ μικρό πλαίσιο και εντυπωσιακή φωτεινότητα, το MateBook D16 προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Το νέο Huawei MateBook D16 είναι ένα laptop σχεδιασμένο για υψηλή παραγωγικότηταEsquire GR

Επιπλέον, ο καινοτόμος μεντεσές επιτρέπει οριζόντια τοποθέτηση 180 μοιρών, προσθέτοντας ένα πρόσθετο επίπεδο ευελιξίας για παρουσιάσεις ή συνεργατικές συνεδρίες εργασίας.

Η προσοχή της Huawei στη λεπτομέρεια επεκτείνεται στο πληκτρολόγιο και το touchpad, που παρέχουν μια άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης και πλοήγησης με τη σωστή απόκριση. Η ενσωμάτωση της βιομετρικής αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων δίνει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, ενώ ενσωματώνεται άψογα στον κομψό σχεδιασμό της συσκευής.

Επιδόσεις και αυτονομία

Στην "καρδιά" του MateBook D16 βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Core i9-13700H (στην έκδοση που δοκιμάσαμε) και σε συνδυασμό με τα 16 GB μνήμης RAM, προσφέρει τρομερές επιδόσεις. Παρόλο που μπορεί να μην είναι προσαρμοσμένο για high-end gaming, η συσκευή χειρίζεται αβίαστα "ελαφρύ" gaming, με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel, Iris Xe.

Huawei MateBook D16Esquire GR

Το MateBook D16 διαθέτει μια εντυπωσιακή μπαταρία στα 70 Wh, η οποία παρέχει άφθονη ενέργεια για να τροφοδοτήσει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του οικοσυστήματος της Huawei, συμπεριλαμβανομένου του Huawei Share και των εργαλείων επικοινωνίας με ενισχυμένη τεχνητή νοημοσύνη, συνδέει απρόσκοπτα τις συσκευές για μια συνδυαστική εμπειρία χρήστη.

Η επιτομή του στυλ και της ουσίας

Εν κατακλείδι, το Huawei MateBook D16 αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Huawei να συνδυάζει στυλ και ουσία. Με τιμή των 1.399 ευρώ για την έκδοση i9 και 899 ευρώ για την έκδοση i5, αυτός ο φορητός υπολογιστής αποτελεί μια συναρπαστική επιλογή για όσους αναζητούν μια ανθεκτική, ισχυρή και άψογα σχεδιασμένη συσκευή. Ενώ η έκδοση i9 μπορεί να στερείται ορισμένων χαρακτηριστικών, που αναμένονται σε αυτήν την τιμή, η έκδοση με τον i5 αποτελεί μια πιο προσιτή επιλογή, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Κομψότητα, επιδόσεις και πολύ καλές επιλογές συνδεσιμότητας καθιστούν το Huawei MateBook D16 έναν τρομερό διεκδικητή στην αγορά των φορητών υπολογιστών, που ανταποκρίνεται στα απαιτητικά γούστα του σύγχρονου επαγγελματία.

Score: 5/5

To Huawei MateBook D16 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις στην ελληνική αγορά: Intel Core i5-12450H/16GB/512GB στα €799 και Intel Core i9/16GB/1TB στα €1.399.

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από τη Huawei Greece για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος