Το Helldivers 2 είναι ιδανικό για τα gaming nights με την παρέα σου

Δοκιμάσαμε τον συνεργατικό τίτλο της Arrowhead Game Studios και σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσει περίπου μία δεκαετία, αλλά η Arrowhead Game Studios επέστρεψε με ένα νέο Helldivers. Προσαρμόζοντας το franchise στη νέα εποχή, η σουηδική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το Helldivers 2, ένα συνεργατικό shooter τρίτου προσώπου που θα γίνει η νέα μόδα ανάμεσα στις παρέες που ψάχνουν ένα βιντεοπαιχνίδι για να απολαύσουν μαζί.

Το Helldivers 2 είναι ο ορισμός της έντονης δράσης και εύκολης διασκέδασης. Με μια σατιρική προσέγγιση, παρουσιάζει το τι θα συνέβαινε αν σημειωνόταν μια εισβολή εχθρικών εξωγήινων: Για την "ελευθερία της Super Earth!" στρατολογείσαι για να πολεμήσεις ενάντια στους εισβολείς, ταξιδεύοντας σε διάφορους πλανήτες για να χτίσεις μια γραμμή άμυνας εναντίον τους.

Όλο το concept κρατιέται από αυτή τη λεπτή σεναριακή γραμμή και στην πραγματικότητα είναι η μόνη δικαιολογία που χρειάζεται το Helldivers 2 για να αρχίσει να σε στέλνει από τη μια αποστολή στην άλλη, θέτοντας απλούς και τυπικούς στόχους για να ακολουθήσεις.

Αυτή η τόσο απλή ιδέα στέφεται με επιτυχία για τον επίσης πολύ απλό λόγο ότι το παιχνίδι φαντάζει σαν ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο σε εξωγήινα έντομα και δολοφονικά ρομπότ. Πριν από κάθε αποστολή επιλέγεις τα όπλα σου, τη στολή σου και μια σειρά από προμήθειες που μπορείς να έχεις σε αναμονή στο διαστημόπλοιό σου, ώστε με μια εντολή να κληθούν στο σημείο που βρίσκεσαι σε περίπτωση ανάγκης. Έπειτα προσγειώνεσαι στον προορισμό σου για να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου σε περιορισμένο χρόνο, προτού καλέσεις ένα σκάφος για να σε απομακρύνει εκ νέου. Στο μεσοδιάστημα θα συναντάς συνεχώς εχθρούς, που θα πρέπει να εξοντώσεις, βασιζόμενος στον εξοπλισμό που επέλεξες.

Η διακριτικότητα είναι μια άγνωστη λέξη όσον αφορά στο οπλοστάσιο σου, το οποίο αποτελείται από βαρύ οπλισμό, εκρηκτικά και εμπρηστικά όπλα τύπου... napalm. Ανά πάσα ώρα και στιγμή επικρατεί ένα χάος, ένας ξέφρενος ρυθμός που προσφέρει ακατάπαυστα ψυχαγωγία, πόσο μάλλον όταν το gunplay είναι τόσο απολαυστικό και μπορείς να φέρεις τους φίλους σου μαζί.

Το Helldivers 2 είναι ιδανικό για τα gaming nights με την παρέα σουSIE

Τέσσερα μυαλά είναι καλύτερα από ένα

Η Arrowhead Game Studios σού δίνει τη δυνατότητα να παίξεις όλες τις αποστολές μαζί με άλλους τρεις χρήστες. Ακόμα και αν δεν... "ψήνεται" η παρέα σου, υπάρχει και το matchmake για να βρεις Helldivers από όλον τον κόσμο. 

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για έναν τίτλο που ενδείκνυται για να παίξεις μόνος σου, αφού πολύ γρήγορα οι αποστολές γίνονται δύσκολες και βαρετές για ένα μόνο άτομο. Το Helldivers 2 είναι φτιαγμένο για στρατηγικές, ομαδικές επιθέσεις και άφθονο γέλιο μεταξύ των χρηστών, που αναπάντεχα κάποια στιγμή θα κάνουν λάθος υπολογισμούς και θα τραπούν σε άτακτη φυγή, υπό τη μελωδία ενός ταιριαστά ζωηρού soundtrack.

Υπερβολική επανάληψη

Παρ' όλα αυτά, η αίσθηση κόπωσης είναι ένα ενδεχόμενο που ταλανίζει το Helldivers 2, ακόμα και αν έχεις σταθερούς συμπαίκτες. Τα objectives των αποστολών που επαναλαμβάνονται τακτικά, η μικρή ποικιλία των εχθρών και η αργή πρόοδος για να ξεκλειδώσεις οπλισμό (που ενίοτε δεν αξίζει καν τον κόπο) είναι οι βασικότεροι λόγοι που θα νιώσεις τον ενθουσιασμό σου να εξασθενεί.

Κατά την αρχική κυκλοφορία του, το πόνημα της Arrowhead Game Studios αντιμετωπίζει και ορισμένα προβλήματα συνδεσιμότητας, τόσο με τους servers του παιχνιδιού, όσο και με τους υπόλοιπους χρήστες, που γενικά δεν τείνουν να διαρκούν για παραπάνω από λίγα λεπτά, αλλά δεν παύουν να υφίστανται.

Κορυφαίος τίτλος για co-op

Ανεξαρτήτως, το Helldivers 2 είναι εμφανώς καλοφτιαγμένο και συχνά εντυπωσιακό τεχνικά, με όμορφο φωτισμό και προσεγμένα εφέ, που δίνουν στις μάχες μεγάλης κλίμακας την αίσθηση ενός υπερθεάματος.

Helldrivers 2SIE

Αν ψάχνεις έναν τίτλο χωρίς πολλές επιπλοκές για να γίνει το επόμενο "στέκι" της παρέας σου, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το βρεις στους απομακρυσμένους πλανήτες της Arrowhead Game Studios, η οποία φαίνεται πρόθυμη να επενδύσει σε αυτό της το εγχείρημα για πολύ καιρό ακόμα.

Score: 4/5

To Helldivers 2 κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου 2024 για PS5 και PC. Δοκιμάστηκε σε PS5. Είναι κατάλληλο για ηλικίες 18+.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας