Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο

Το μέλλον του Minecraft φαίνεται λαμπρό χάρη σε αυτές τις καινοτομίες.

Το Minecraft είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2011, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Το 2020, έγινε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με μια κοινότητα 126 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση. Τώρα με την εισαγωγή της ολοένα και πιο ανεπτυγμένης τεχνητής νοημοσύνης μετατρέπει το διάσημο τοπίο του από τουβλάκια σε ένα δυναμικό περιβάλλον γεμάτο έξυπνους χαρακτήρες και πολύπλοκα οικοσυστήματα.

Σύντομα στον κόσμο του Minecraft θα μπορείς να συναντήσεις χαρακτήρες που μαθαίνουν, εξελίσσονται, μπορούν να σε εκπλήξουν και μοιάζουν αληθινοί.

Τεχνητή νοημοσύνη στο πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο

Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει τον κόσμο του Minecraft με τρόπους που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι είναι δυνατοί. Προγράμματα όπως το MineRL χρησιμοποιούν μηχανική εκμάθηση αιχμής για να δημιουργήσουν έξυπνους πράκτορες, ικανούς να παίζουν Minecraft. Οι ερευνητές έχουν συνδέσει ακόμη και το GPT-4, το ισχυρό γλωσσικό μοντέλο της OpenAI, με το Minecraft και τα αποτελέσματα δείχνουν τεράστιες δυνατότητες.

Το διαδικτυακό περιοδικό gtxgaming.co.uk περιέγραψε τις πιθανές καινοτομίες που θα εμφανιστούν στο παιχνίδι:

Πράκτορες ικανοί να εξερευνούν τον κόσμο, να συλλέγουν πόρους, να δημιουργούν αντικείμενα και να χτίζουν δομές από το μηδέν. Αυτά τα ρεαλιστικά ρομπότ μπορούν να εκτελούν εργασίες ανθρώπινου επιπέδου και μάλιστα να συνεργάζονται σε ομάδες.

Κατανόηση φυσικής γλώσσας μέσω chatbots. Οι παίκτες μπορούν να έχουν πλήρεις συνομιλίες με τους χαρακτήρες AI και η AI θα καταλαβαίνει τις εντολές, τις ερωτήσεις και θα ανταποκρίνεται κατάλληλα.

Τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να μαθαίνει απευθείας από το περιβάλλον του παιχνιδιού μέσω δοκιμών. Οι ερευνητές δε χρειάζεται να προγραμματίσουν χειροκίνητα την AI, απλά θέτουν έναν στόχο και η AI μαθαίνει από μόνη της πώς να τον επιτύχει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να γίνει η AI ικανή στο να παίζει Minecraft.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος