Σύντομα το Facebook θα ξέρει τι νιώθεις από τις φωτογραφίες σου

Θα διαβάζει τις εκφράσεις του προσώπου σου και θα προτείνει αστεία φίλτρα ανάλογα με την εκάστοτε συναισθηματική σου κατάσταση.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 04 Ιουλίου 2018

Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο του με την Cambridge Analytica, πολύ μελάνι χύθηκε σχετικά με το κατά πόσο είναι προσωπικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook. Αν και ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν είχε προηγούμενο για τον Mark Zuckerberg, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να είναι ασταμάτητος, καθώς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να οικειοποιηθεί ακόμη και τα συναισθήματά μας.

Σύντομα το Facebook θα ξέρει τι νιώθεις από τις φωτογραφίες σου

Σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε το 2016 αλλά δημοσιοποιήθηκε αυτές τις μέρες από την ιστοσελίδα Mashable, το Facebook μάλλον έχει στα χέρια του την απαραίτητη τεχνολογία για να μπορεί να διαβάζει και να ερμηνεύει τις ανθρώπινες εκφράσεις στις selfies που αναρτούν οι χρήστες του. Σκοπός της συγκεκριμένης τεχνολογίας -για να σε προλάβουμε πριν αρχίσεις τα γαλλικά στον Mark- δεν είναι να ξέρει το FB τι νιώθεις, όταν το νιώθεις, αλλά να αναγνωρίζει τα συναισθήματά σου για να σου προτείνει αυτόματα αστεία φίλτρα/μάσκες -βλέπε Snapchat-, ανάλογα της διάθεσής σου. Για παράδειγμα, ένα δάκρυ κλόουν αν στη φωτογραφία είσαι θλιμμένος ή το φίλτρο Angry Birds αν στη selfie αποτυπώνεται η οργή σου.

Προς το παρόν, πάντως, παραμένει άγνωστο πότε θα δοθεί στους χρήστες η συγκεκριμένη τεχνολογία. Αναμένουμε. Σίγουρα μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή Facebookικά. 
 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Lifestyle

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

NASA και IKEA παρουσιάζουν τα πιο cool έπιπλα για μικρά διαμερίσματα

Εκεί που η διαστημική αισθητική συναντά το σουηδικό design.

Μήπως τα AirPods είναι το μεγαλύτερο λάθος της Apple;

Όπως και κάθε άλλο ζευγάρι ακουστικών κάποια στιγμή θα τα χάσεις. Απλά, αυτή τη φορά πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο κόστος.