Η Apple έχει πουλήσει πλέον πάνω από 3 δισ. iPhone

Μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές επιτυχίες όλων των εποχών συνεχίζει να σπάει ρεκόρ. Η Apple ξεπέρασε τα 3 δισ. iPhone από το 2007 μέχρι σήμερα.

Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone το 2007, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τεχνολογική επανάσταση που θα ακολουθούσε.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Apple έχει πουλήσει πλέον πάνω από 3 δισεκατομμύρια iPhone, όπως ανακοίνωσε ο Tim Cook κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου.

3 δισεκατομμύρια iPhone

Το πρώτο δισεκατομμύριο χρειάστηκε εννέα χρόνια για να επιτευχθεί — το 2016. Από τότε μέχρι σήμερα, σε άλλα εννέα χρόνια, η Apple διπλασίασε τον αριθμό, φτάνοντας αισίως τα τρία δισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει όχι μόνο τη σταθερή ζήτηση, αλλά και το πόσο βαθιά έχει ενσωματωθεί το iPhone στην καθημερινότητά μας.

Και ενώ οι πωλήσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία, η Apple δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά στο χρηματιστήριο. Η μετοχή της έχει μείνει πίσω σε σχέση με κολοσσούς όπως η Nvidia και η Microsoft. Παρ’ όλα αυτά, το φετινό τρίτο τρίμηνο έκλεισε με ένα θετικό νέο: οι πωλήσεις iPhone ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αποφέροντας έσοδα 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων — σχεδόν το μισό από τα συνολικά έσοδα του τριμήνου, που άγγιξαν τα 94 δισ.

Ο Mark Gurman του Bloomberg, ωστόσο, εκφράζει τον σκεπτικισμό του. Πιστεύει πως η αύξηση αυτή μπορεί να είναι προσωρινή, καθώς πολλοί καταναλωτές ίσως έσπευσαν να αγοράσουν νέα συσκευή υπό τον φόβο αύξησης τιμών λόγω των δασμών που προωθούσε η κυβέρνηση Trump.

Το πιο επιτυχημένο προϊόν στην ιστορία της Apple

"Η Apple θα πρέπει να ευχαριστήσει εκείνους που διέδιδαν ψέματα ότι το iPhone θα κοστίζει 3.000 ή 25.000 δολάρια αν παραγόταν στις ΗΠΑ", σχολίασε ο Gurman. "Προφανώς αυτό βοήθησε πολύ κατά το τρίμηνο του Ιουνίου".

Ό,τι κι αν ευθύνεται για το φετινό "boost”, το γεγονός παραμένει: το iPhone είναι το πιο επιτυχημένο προϊόν στην ιστορία της Apple και, πιθανότατα, στην ιστορία της τεχνολογίας γενικότερα. Και με τον Σεπτέμβριο — και το νέο iPhone — να πλησιάζει, η Apple έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική

Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser

Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.

Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας

Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ

Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός

Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.

Γραφει Νικη Κοντομηνα