Το Facebook ετοιμάζει κάμερα που θα παρακολουθεί τα πάντα μέσα στο σπίτι

Μήπως να το σκεφτεί καλύτερα ο Mark Zuckerberg;

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το Facebook έχασε πολλούς χρήστες τον περασμένο χρόνο, ύστερα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, κάτι που ανάγκασε τον Mark Zuckerberg να κάνει κινήσεις για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με το Cheddar, το Facebook είναι έτοιμο να λανσάρει το πρώτο hardware προϊόν του. Το Portal, όπως ονομάζεται, θα είναι μία κάμερα που θα δίνει τη δυνατότητα για βίντεο κλήσεις και θα έρθει σε δύο διαφορετικά μεγέθη, με τιμές 400 και 300 δολαρίων αντίστοιχα. 

Το ρεπορτάζ του Bloomberg υποστηρίζει ότι η παρουσίαση της ειδικής αυτής κάμερας αναμενόταν για τον περασμένο Μάιο, στο F8 συνέδριο της εταιρείας, όμως ο ιθύνων νους της αποφάσισε ενάντια σε αυτήν την κίνηση εξαιτίας του σκανδάλου Cambridge Analytica που ταλάνιζε το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο.

Η συσκευή τώρα, η οποία θα έχει ευρυγώνιο φακό και τη δυνατότητα για private mode, χρησιμοποιεί AI για να αναγνωρίζει τους ανθρώπους στο δωμάτιο και για να τους ακολουθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το Portal κατασκευάστηκε στο Building 8, το μυστηριώδες κτίριο δηλαδή όπου το Facebook αναπτύσσει τις νέες τεχνολογίες του.

"Αντί για μία συσκευή που θα λειτουργεί ως έξυπνος βοηθός, στα χνάρια των Echo Speakers της Amazon, η Facebook προσανατολίζεται να διαφημίσει το Portal ως έναν τρόπο για να μπορούν να κρατούν επαφή οικογένειες και φίλοι μεταξύ τους, μέσα από τις βιντεοκλήσεις και τις άλλες δυνατότητες που θα προσφέρει" συνεχίζει στο άρθρο του το Cheddar.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Lifestyle

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κι αν οι έφηβοι εξεγερθούν πρώτοι στα social media;

Το ποσοστό των νέων ανθρώπων που τα εγκαταλείπουν μεγαλώνει: Η generation Z δεν ανέχεται τον εθισμό και την καταπίεση.

Μήπως ο Zuckerberg σκοπεύει να καταστρέψει το Instagram;

Οι ιδρυτές του Instagram παραιτήθηκαν και όλοι φοβούνται ότι σύντομα θα αλλάξει ο χαρακτήρας του τελευταίoυ διασκεδαστικού network στα social media.