Για τα 20α της γενέθλια, η Google προσφέρει tour στο γκαράζ που ξεκίνησαν όλα

Εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Η μηχανή αναζήτησης της Google έγινε 20 χρονών. Ειλικρινά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως δεν εξελίχθηκε μαζί με το ανθρώπινο είδος επί 200 χιλιάδες χρόνια, υπαγορεύοντας την κάθε κίνηση κι απαντώντας σε κάθε μας απορία καθώς τριγυρίζαμε την Γη. Κι όμως, είναι μόλις 20 χρονών. Εντυπωσιακό, πραγματικά.

Ίσως ξέρεις τον "μύθο" πίσω από τη γέννησή της. Δύο απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο του Standford, ο Larry Page κι ο Sergey Brin νοίκιασαν ένα γκαράζ από τη φίλη τους, Susan Wojcicki, στο Menlo Park της Καλιφόρνια και ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα που είχαν: μία μηχανή αναζήτησης για το διαδίκτυο. Η Google έγινε πραγματικότητα το 1998 και τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία.

Τα γκαράζ πάντοτε υπήρξαν ιδανικοί χώροι για να αναπτυχθεί η πρωτοποριακή τεχνολογία

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, ο ιντερνετικός κολοσσός έστησε ένα πιστό αντίγραφο εκείνου του γκαράζ, σε πραγματικό χώρο και χρόνο, στο οποίο μπορείς να περιηγηθείς μέσω του Street View. Σου δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να κάνεις ένα tour σε όλο το σπίτι, φέρνοντας άπειρες 90s αναμνήσεις στο μυαλό: από χοντροκομμένες οθόνες κι ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές μέχρι αρχαία πληκτρολόγια και floppy disks πεταμένα παντού. Τα γκαράζ πάντοτε υπήρξαν ιδανικοί χώροι για να αναπτυχθεί η πρωτοποριακή τεχνολογία. Ο Bill Gates, o Steve Jobs και ο Jeff Bezos μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Με άλλα λόγια, χωρίς αυτά μπορεί ο κόσμος μας να ήταν ακόμα πολύ πίσω στον τομέα του hi-tech.

Εκτός από αυτήν την πρωτότυπη ξενάγηση, η Google ετοίμασε κι άλλες εορταστικές εκδηλώσεις για τα χθεσινά της γενέθλια: μία διαδραστική παρουσίαση του search engine καθώς και ένα βίντεο με τα πιο δημοφιλή doodles των τελευταίων χρόνων, ήταν μόνο δύο από αυτές.

Οι Page και Brin δεν φαντάζονταν ότι το ιντερνετικό εργαλείο που έφτιαξαν θα γινόταν απαραίτητος παράγοντας για την ανθρώπινη ζωή, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρησιμοποιείται και ως ρήμα. Σίγουρα δεν περίμεναν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κατακεραύνωνε την εφεύρεση τους από το twitter του Λευκού Οίκου. Σε 20 χρόνια μόλις, διένυσαν μία απίστευτη τροχιά.

Από: Esquire

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Καλώς ήρθες ηλεκτρική Ferrari

Όσα γνωρίζουμε για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τενοντίτιδα ώμου, αν παίζεις τένις

Όλα όσα γνωρίζουμε για την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.