Τα video games που μπήκαν φέτος στο Hall of Fame

Ναι, δεν έχει μόνο το μπάσκετ ένα κλειστό club για τους θρύλους.

Δεν είναι μόνο τα Όσκαρ που δίνουν βραβεία για τη συνολική παρουσία ενός ηθοποιού. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ που έχει ένα κλειστό club, στο οποίο μονάχα οι πραγματικοί θρύλοι του αθλήματος αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Πρόσφατα μάθαμε ότι υπάρχει ένα αντίστοιχο Hall of Fame για να στεγάσει τα θρυλικά video games που αξίζουν να περάσουν στην αιωνιότητα.

Mετά από αρκετούς μήνες online ψηφοφορίας, οι gamers ανέδειξαν τους τέσσερις νικητές.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο από το 2015 και μετά, υπήρξαν αρκετές υποψηφιότητες, συγκεκριμένα 12 στον αριθμό. Μιλάμε για games που μπορούν να διαφέρουν τόσο στο genre όσο και στα mechanics κι ακόμα περισσότερο στην ηλικία. Ο κατάλογος ήταν μακρύς και κάλυπτε πολλές δεκαετίες: Spacewar! (1962), Asteroids (1979), Μs Pacman (1981), King's Quest (1984), Metroid (1986), John Madden Football (1990), Dance Dance Revolution (1998), Tomb Raider (1996), Final Fantasy VII (1997), Half Life (1998), Call of Duty (2003) και Minecraft (2009).

Τελικά, μετά από αρκετούς μήνες online ψηφοφορίας, οι gamers ανέδειξαν τους νικητές. Ή, μάλλον πιο σωστά, τα τέσσερα θρυλικά video games που έχουν το δικαίωμα να αναπαύονται στις δάφνες τους, εκεί στο Hall of Fame των βιντεοπαιχνιδιών.

Spacewar! (1962)

Η μητέρα κάθε καψίματος. Μιλάμε για το πρώτο ηλεκτρονικό που κυκλοφόρησε ποτέ. Σε εποχές πραγματικά προϊστορικές για το gaming. Χωρίς αυτό ίσως να μην υπήρχε τίποτα.

John Madden Football (1990)

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Είναι ένα παιχνίδι για αμερικάνικο football. Και δεν είμαστε Αμερικάνοι για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε.

Tomb Raider (1996)

Lara Croft. Αρχαία μυστήρια και περιπέτειες σε ζούγκλα. Και πολύ θλιβερές εφηβικές στιγμές όπου κόλλαγες με την πίσω κίνηση της ηρωίδας. 

Final Fantasy VII (1997)

Το turning point ενός πολύ παλαβού project που όμως κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σίγουρα "love it or hate it" περίπτωση το Final Fantasy, αξίζει σίγουρα μία θέση στην αιωνιότητα, αν όχι για κάποιον άλλον λόγο, τότε μόνο και μόνο για τα πράγματα που τόλμησε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.