Αυτό είναι το πιο μικροσκοπικό smartphone στον κόσμο

Το κινητό της Palm κρύβει, δυστυχώς, κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Είναι ιδέα μας ή ο κόσμος των smartphones έχει γίνει ξαφνικά τρομερά βαρετός; Ίδιο σχήμα, ίδιες διαστάσεις, πολύ παρόμοιες επιδόσεις. Οι tech freaks μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές ανάμεσα σε κινητά που κοστολογούνται περίπου το ίδιο. Με λίγα λόγια η Apple σου δίνει τη δυνατότητα να δηλώνεις περήφανος χρήστης ενός iPhone, ενώ τα υπόλοιπα μεγάλα brands του χώρου σου χαρίζουν την ικανοποίηση του να κουβαλάς ένα πραγματικό καλό κινητό χωρίς να έχεις πληρώσει την υπερκοστολόγηση της Apple. Διαστάσεις πέντε έως έξι ίντσες, ένα οπλοστάσιο σχεδόν ίδιων applications κι ένας σχεδιασμός που μοιάζει να βγήκε από το κοινό καλούπι.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να σπάσει τη μονοτονία; Η πρώτη ματιά στο smartphone της Palm εντυπωσιάζει: οθόνη 3.3 ιντσών και μικροσκοπικό μέγεθος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Όσο για την τιμή του, είναι κι αυτή μικρή σαν το μέγεθός του: 300 ευρώ, το ένα τρίτο σχεδόν από όσο κοστίζουν οι ναυαρχίδες των άλλων εταιρειών. Μέσα του όμως κρύβει μία κάμερα 12-megapixel και ανάλυση οθόνης ισάξια με αυτή του iPhone XR.

Το κινητό της Palm θυμίζει περισσότερο smartwatch πάρα smartphone

Μήπως τα όνειρα μας για ένα πραγματικά δυνατό και βολικό smartphone έγιναν πραγματικότητα; Όχι, ακριβώς. Υπάρχει ένα "αλλά": αυτήν την στιγμή το Palm πωλείται μόνο μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Verizon στις Η.Π.Α και μόνο ως δεύτερο κινητό: ναι, καλά διάβασες, έρχεται με ενσωματωμένη δεύτερη SIM που λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με τη βασική SIM του χρήστη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία που εξηγεί αυτήν την κατάληξη: η Palm δεν είναι καινούργια εταιρεία στον χώρο, κάποτε φαινόταν ικανή να κοντράρει την Apple και τη Samsung. Απλά δεν τα κατάφερε. Τελικά εξαγοράστηκε από την HP σπάζοντάς την σε κομμάτια. Το brand όμως παρέμεινε ενεργό μέχρι που αγοράστηκε από την κινεζική TCL. Όλα αυτά συνέβησαν το 2009, ακριβώς πάνω στο κρίσιμο σταυροδρόμι· όταν η Apple άνοιγε ξανά τα φτερά της, η Palm έχανε το τρένο.

Αυτό είναι το πιο μικροσκοπικό smartphone στον κόσμο

Το όνομά της όμως είναι ακόμα συνώνυμο του μικρού μεγέθους και των ισχυρών επιδόσεων - μία καθαρά value for money λογική. Κάτι που, ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή των κινητών με δυσκολία κρατάς στο ένα χέρι, ίσως θα μπορούσε να φέρει επανάσταση. Τι είναι λοιπόν εκείνο που δεν επιτρέπει ακόμα στην Palm να γίνει και πάλι πρώτη;

Όσο κι αν ακουστεί σκληρή κριτική, το κινητό που λανσάρει έχει τόσους πολλούς περιορισμούς ώστε, τελικά, καταλήγει να θυμίζει περισσότερο smartwatch πάρα smartphone. Είναι ανήμπορο χωρίς τον "μεγάλο του αδερφό", πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο φθηνό για αυτά που προσφέρει. Αυτό που μένει σε τελικά ανάλυση είναι το εντυπωσιακά μικρό μέγεθός του.

Όμως, δυστυχώς, αυτό από μόνο του σίγουρα δεν είναι αρκετό.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου