Η Microsoft θέλει να μετατρέψει το smartphone σε κονσόλα

Το μέλλον των video games είναι φορητό.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 07 Νοεμβρίου 2018

Στον κόσμο των video games γίνεται, αυτήν την στιγμή, ένα σημαντικό άλμα προς το μέλλον: οι κονσόλες έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στα κινητά τηλέφωνα. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Αν σκεφτεί κανείς το πόσο απαραίτητα είναι τα smartphones στην καθημερινότητά μας, εύκολα μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα. Μάλιστα, από πλευράς τεχνολογικής εξέλιξης, είναι τόσο ισχυρά ώστε σιγά σιγά να μην έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τις παιχνιδομηχανές.

Στα εργαστήρια του Xbox ετοιμάζουν χειριστήριο που θα μετατρέπει το κινητό σε κονσόλα

Τα σημάδια ότι το μέλλον των video games είναι φορητό έρχονται από παντού: η Nintendo ανακοίνωσε, λίγο καιρό πριν, ότι το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το GameCube. Το πρώτο μετρά λιγότερο από δύο χρόνια ζωής ενώ το δεύτερο είδε για πρώτη φορά το φως το μακρινό 2001. Φυσικά οι γίγαντες του χώρου, οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, είναι οι πρώτοι που οσμίζονται τις αλλαγές στον αέρα. H Microsoft ήδη προσπαθεί να πάρει προβάδισμα στην κούρσα.

Η Microsoft θέλει να μετατρέψει το smartphone σε κονσόλα

Πώς σκοπεύει να το κάνει αυτό; Μία πρώτη ιδέα που έρχεται από τα εργαστήριά του Xbox είναι ο σχεδιασμός ενός εργονομικού χειριστηρίου που θα μετατρέπει το κινητό σε παιχνιδομηχανή με μία απλή κίνηση. Κάτι που δείχνει πολύ απλό μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μία gaming επανάσταση. Άλλωστε, πολλές φορές, η απλότητα είναι εκείνη που κερδίζει τα μεγαλύτερα στοιχήματα.

Τα smarthphones γίνονται όλο και πιο ισχυρά, όλο και περισσότερο αυτόνομα, με μεγαλύτερες οθόνες κι ελάχιστο βάρος. Ποιος, λοιπόν, θέλει μία κονσόλα που πιάνει χώρο στο σαλόνι του όταν μπορεί, πολύ απλά, να την έχει σε φορητή έκδοση; Σε λίγο καιρό μπορεί να παίζουμε φαντασμαγορικά games εκεί που σήμερα σκρολάρουμε το feed του Instagram. Γιατί, τελικά, υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που δεν θα κάνουμε στο μέλλον μέσα από τα smartphones.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ