Τέλος οι fake followers και τα αγορασμένα likes από το Instagram

Το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει την εκκαθάριση κάθε ψεύτικης δραστηριότητας από την πλατφόρμα του.

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τα social media, δεν μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει χρήστες του Instagram για παράδειγμα, με τόσους πολλούς followers που ο αριθμός σε βάζει σε υποψίες ότι κάτι παράξενο συμβαίνει (Εννοείται πως δεν αναφερόμαστε στην Kim Kardashian). Υποψίες που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι αβάσιμες και έχουν θορυβήσει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο καλείται τώρα να προβεί σε εκκαθάριση κάθε "μη αυθεντικής δραστηριότητας".

Τέλος οι fake followers και τα αγορασμένα likes από το Instagram

"Πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψή μας λογαριασμοί που χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων που υπόσχονται likes, follows και comments. Η δραστηριότητα αυτή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και παραβιάζει την πολιτική μας", αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Instagram, που καταλήγει ως εξής: "Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη ζωντανή κοινότητα που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα μας, όπου οι άνθρωποι συνδέονται με αληθινούς τρόπους".

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία έχει αναπτύξει εργαλεία ικανά να εντοπίζουν ύποπτους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν υπηρεσίες και εφαρμογές τρίτων για να ενισχύσουν με δόλια μέσα τη δημοφιλία τους και αναμένεται σύντομα να τα θέσει σε εφαρμογή.

Αφήνουμε αυτό εδώ και προχωράμε: Χάρη στο Instagram "γεννήθηκαν" οι λεγόμενοι influencers, που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο social media ως ένα εργαλείο προώθησης και διαφήμισης της "δουλειάς" τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear