Το κοστούμι που σου επιτρέπει να πετάξεις, ακριβώς όπως στις ταινίες

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά κοστίζει €380.000.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Ιανουαρίου 2019

Daedalus Mark 1. Έτσι ονομάζεται το ειδικά διαμορφωμένο κοστούμι που επιτρέπει στον άνθρωπο να πραγματοποιήσει κάτι που πάντοτε ονειρευόταν: να πετάξει. Φυσικά, κατά μία έννοια αυτό ήδη έχει πραγματοποιηθεί μέσω των αεροσκαφών. Αλλά το να πετάξει κάποιος σχεδόν όπως ένα πουλί είναι εντελώς διαφορετικό και αυτό ακριβώς προσφέρει το α λα Ironman κοστούμι που πήρε το όνομά του από τον μυθικό χαρακτήρα Δαίδαλο.

Το κοστούμι που σου επιτρέπει να πετάξεις, ακριβώς όπως στις ταινίες

Το κόστος για κάτι τέτοιο ασφαλώς και είναι μεγάλο καθώς το Daedalus Mark 1 κοστίζει €380.000, κάτι που σημαίνει ότι η προσωπική πτήση είναι ασφαλώς προνόμιο λίγων. Οι πιο αισιόδοξοι πάντως τονίζουν πως αν σημειώσει επιτυχία στην αγορά η συγκεκριμένη εφεύρεση, τότε δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν περισσότερα τέτοια projects, τα οποία θα μπορούσαν σταδιακά να αντικαταστήσουν ακόμη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε κάποιες περιπτώσεις. Προς το παρόν, το Daedalus Mark 1 μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, τα καύσιμα που τροφοδοτούν τις τουρμπίνες του μπορούν να υποστηρίξουν πτήσεις διάρκειας έως 8 λεπτών, ενώ μπορεί να ανέβει σε ύψος 2.000 ποδιών (610 μέτρα). 

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ 1

Υπεύθυνος για τη δημιουργία του είναι ο Βρετανός εφευρέτης Richard Brownin, μηχανικός και πρώην στρατιωτικός, που πλέον προωθεί το Daedalus Mark 1 μέσα από TED ομιλίες. Σε αυτές αναφέρει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα του σούπερ κοστουμιού του, όπως το γεγονός πως ο χειριστής του μπορεί να χαράξει την πορεία της πτήσης του και όχι απλά να μείνει στον αέρα για κάποια λεπτά, τις δικλίδες ασφαλείας που αυτό διαθέτει κ.α.

Ο ίδιος ο Brownin μάλιστα υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο γρήγορο το δημιούργημά του, με την ταχύτητά του να φτάνει μέχρι και τα 200 χλμ/ώρα, αλλά δεν το πραγματοποίησε για λόγους ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί στο μέλλον. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τι περιμένουμε από την Apple το 2019

Τα νέα αρκούν για να πείσουν τους πάντες πως η αμερικάνικη εταιρεία θα σημειώσει καινούρια ρεκόρ.