Αυτή είναι η νέα καινοτομία της Apple

Δε μοιάζει με τίποτα μέχρι τώρα: Το νέο iPhone θα σε ενημερώνει πότε πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 22 Ιανουαρίου 2019

Πριν λίγο καιρό είχες διαβάσεις για όλα όσα πρόκειται να φέρει η Apple στον τεχνολογικό κόσμο το 2019. Η λίστα φαίνεται όμως πως δεν σταματά ποτέ, όπως άλλωστε και οι ιδέες που γεννιούνται στο Κουπερτίνο. 

Εντελώς τυχαία, διέρρευσε λοιπόν και η φερόμενη ως νέα ευρεσιτεχνία της Apple - κάτι που γίνεται κάθε φορά που η αμερικάνικη εταιρεία θέλει να δημιουργήσει ντόρο πίσω από τις επερχόμενες ανακοινώσεις της. 

Αυτή τη φορά, το fan site Apple Insider αναφέρει ότι τα καινούρια iPhones θα έχουν τη δυνατότητα να "ενημερώνουν το χρήστη πότε είναι η στιγμή για να βγάλει μία φωτογραφία και στη συνέχεια να ανοίγουν αυτόματα την κάμερα, ακόμη κι όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη".

Αυτή είναι η νέα καινοτομία της Apple

Και, όπως έχει επισημάνει και το Forbes, η Apple δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε μία τέτοια τεχνολογία για τα νέα iPhones. Έτσι, γεννάται το ερώτημα: Πώς ακριβώς θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις νέες συσκευές θα υπάρχουν επιταχυνσιόμετρα (δηλαδή τα accelerometers που ήδη συναντάς στα iPhones) που θα ανιχνεύουν την κίνηση που συνήθως επιτελείται σε μία "θέση λήψης φωτογραφιών" και μετά από αυτό θα ενεργοποιούν την κάμερα, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να τραβήξει αμέσως φωτογραφία. Αυτό ενδεχομένως να απαιτεί και τη χρήση ενός αισθητήρα που "βασίζεται στην εγγύτητα" και θα μπορεί να ανιχνεύσει σταθερές όπως ένα πρόσωπο - κάτι που και πάλι διαθέτουν ήδη τα iPhones.

Η εν λόγω καινοτομία αποκλείει τη χρήση οποιασδήποτε άλλης λειτουργίας, πέρα αυτών που μπορούν να γίνουν όταν είναι κλειδωμένο το τηλέφωνο. Επιβεβαίωση δεν υπάρχει ακόμη από την Apple και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα συναντάται το feature στις νέες συσκευές. 

Αλλά όπως τονίζουν τόσο το Apple Insider όσο και το Forbes, οι πωλήσεις των iPhones έχουν εμφανίσει μείωση τελευταία, οπότε μια συναρπαστική νέα λειτουργία θα ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζεται η εταιρεία. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένουμε.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το μηχάνημα που διπλώνει τα ρούχα ήρθε για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή

Με το FoldiMate ξεκινά η επανάσταση των ρομπότ. Αρχίζοντας από τα βασικά, δηλαδή τις δουλειές του σπιτιού.

Τα video games που θα γεμίσουν το κενό του Red Dead Redemption 2

Όσο δύσκολο κι αν είναι ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις.