Η παράξενη γοητεία του νεκροταφείου της Google

Πού πάνε οι εφαρμογές όταν πεθάνουν;

Το ίντερνετ είναι ένα υπέροχο μέρος για να τριγυρνά κανείς. Η Google από την πλευρά της έχει κάνει όσα περισσότερα μπορεί για να δημιουργήσει μία ανεξάντλητη δεξαμενή εργαλείων, λειτουργιών και εφαρμογών που συχνά κρατούν τον καθένα κολλημένο με κάποιο ή κάποια εξ' αυτών, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ο ήλιος έχει ξεκινήσει να ανατέλλει και σε λίγο πρέπει να βρίσκεται στη δουλειά του.

Στον κόσμο του διαδικτύου λοιπόν μπορεί κάποιος να βρει και το νεκροταφείο της Google, το μέρος δηλαδή που πηγαίνουν όλα τα προϊόντα της εταιρείας μετά ̶τ̶ο̶ ̶θ̶ά̶ν̶α̶τ̶ο̶ την κατάργησή τους. 

Η παράξενη γοητεία του νεκροταφείου της Google

Στην e-ταφόπλακα του καθενός εξ' αυτών αναφέρεται η χρονολογία που ήταν ενεργό καθώς και η αιτία του ηλεκτρονικού του θανάτου. Το πράγμα όμως δε σταματά εδώ καθώς εκτός από το Google Cemetary υπάρχει ένας ακόμη παρεμφερής χώρος του ίντερνετ, το Google Graveyard, που είναι δημιούργημα του Slate και στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αφήσουν λουλούδια επάνω στην ταφόπλακα της κάθε απενεργοποιημένης εφαρμογής.

Το Google Graveyard μάλιστα ξεκινά να ανοίγει και καινούριους τάφους για τα προϊόντα της Google που μοιάζουν έτοιμα να αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο ιντερνετικό κόσμο σε λίγο καιρό. 

GOOGLE GRAVEYARD

Δεν ξέρουμε αν προσεχώς θα υπάρξει και κάποιο άλλο site όπου θα μπορείς να ανάβεις και το καντήλι των εκλιπόντων, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένας ακόμη συμπαθής έως και άσκοπος τρόπος για να ξοδεύεις τον ελεύθερο χρόνο σου. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.