Αυτό το app αφαιρεί τους τουρίστες από τις φωτογραφίες

Το Spectre ήρθε για να κάνει (;) καλύτερες τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Μαρτίου 2019

Η επαγγελματική φωτογραφία, πόσο μάλλον εκείνη που σχετίζεται με το διάφραγμα (δηλαδή εκείνο το στοιχείο που ελέγχει το φως που διέρχεται μέσα από το φακό) δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση. Απαιτεί γνώση, εμπειρία και φυσικά επαγγελματικό εξοπλισμό. Γι' αυτό άλλωστε και βγαίνουν σχεδόν πάντοτε αποτυχημένες οι εικόνες που προσπαθείς να τραβήξεις με το κινητό σου, όταν αντικείμενο του κάδρου σου είναι ένα τοπίο με όχι και τόσο επαρκή φωτισμό. 

Μέχρι τώρα τουλάχιστον, καθώς μία νέα εφαρμογή έρχεται να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, καθιστώντας το smartphone σου ένα ικανότατο εργαλείο και για τη λήψη μοναδικών φωτογραφιών. 

Ονομάζεται Spectre, είναι διαθέσιμο στο AppStore και χρησιμοποιεί λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Στην ουσία, σταθεροποιεί τα πλάνα που έχει τραβήξει ο χρήστης, χρησιμοποιώντας πολλαπλές λήψεις, αφαιρώντας τα στοιχεία που κρίνονται ενοχλητικά ή κινούνται. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις οποίες απουσιάζουν οι κινούμενες φιγούρες και όλα όσα μπορούν να καταστρέψουν μία επιτυχημένη λήψη. 

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, που αδιαμφισβήτητα έρχεται για να διευκολύνει τη ζωή εκείνων που δηλώνουν λάτρεις της ταξιδιωτικής φωτογραφίας: Μία λειτουργία που μπορεί να αφαιρέσει τις ορδές των τουριστών από κάποιο δημοφιλές αξιοθέατο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halide (@halideapp) on

Παρότι βρίσκεται στην αγορά για μικρό χρονικό διάστημα, το Spectre έχει κατορθώσει να αναρριχηθεί στις προτιμήσεις των χρηστών και ήδη θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα apps κάθε φίλου της φωτογραφίας αλλά και επαγγελματιών φωτογράφων. Οι δημιουργοί του είναι οι τύποι που βρίσκονται πίσω από το -επίσης δημοφιλές app- Halide.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόλπο για να μάθεις ξένες γλώσσες βλέποντας Netflix

Το extension του Chrome με τίτλο Learning Language with Netflix είναι το καλύτερο φροντιστήριο που υπάρχει.