Το κόλπο για να μάθεις ξένες γλώσσες βλέποντας Netflix

Το extension του Chrome με τίτλο Learning Language with Netflix είναι το καλύτερο φροντιστήριο που υπάρχει.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 14 Μαρτίου 2019

Αν το binge-watching στον καναπέ σε γεμίζει τύψεις για την υπερβολική χρήση Netflix, ίσως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευθείς όλον αυτόν τον χρόνο που περνάς βλέποντας ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες για να μάθεις-ή να βελτιωθείς σε- μία ξένη γλώσσα. Το software λέγεται Learning Language with Netflix, είναι ένα extension για το Chrome της Google και μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα κάθε φορά που χρησιμοποιείς την αμερικάνικη πλατφόρμα.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, το καλύτερο που είχες να κάνεις ήταν να παρακολουθήσεις μία σειρά στα αγγλικά και να φροντίσεις οι υπότιτλοι να είναι στην ίδια γλώσσα, έτσι ώστε να ακονίσεις τις δεξιότητές σου. Τώρα, με το LLN έχεις της δυνατότητα να βλέπεις διπλούς υπότιτλους: τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, κάνοντας τη διαδικασία μάθησης πολύ πιο αποτελεσματική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το extension στο Chrome.

Το κόλπο για να μάθεις ξένες γλώσσες βλέποντας Netflix

Το LLN ξεκινά αυτόματα (μπορείς να το σταματήσεις πατώντας το κουμπάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στον browser) και σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τη δεύτερη γλώσσα των υποτίτλων αλλά και το πόσο ακριβής ή περισσότερο καθημερινή (αυτή η επιλογή λέγεται HUMAN) θα είναι η μετάφραση. Μάλιστα, για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα, έχει ειδική λειτουργία που μπορείς να επιλέξεις για να υπογραμμίζονται οι πιο εύκολοι όροι κάθε πρότασης, έτσι ώστε να εμπλουτίσεις πολύ πιο γρήγορα το λεξιλόγιό σου.

Τώρα, αν θέλεις να κάνεις επανάληψη σε μία σκηνή, για να καταλάβεις κάποιους νέους όρους καλύτερα, μπορείς να το κάνεις απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τα βελάκια από το πληκτρολόγιό σου. Όσο για το πόσο πετυχημένο είναι το LLN; Mόνο τον περασμένο μήνα 30 χιλιάδες χρήστες το έκαναν download για το Chrome. Τελικά, το μοναδικό μείον που έχει μέχρι στιγμής το extension είναι πως είναι συμβατό μονάχα με τον browser της Google -κάτι που είναι πολύ πιθανό να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το app αφαιρεί τους τουρίστες από τις φωτογραφίες

Το Spectre ήρθε για να κάνει (;) καλύτερες τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Η εφαρμογή που μετρά τις χειραποσκευές με μία μόνο φωτογραφία

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι για το αν θα περάσεις ή όχι τον έλεγχο.