7 φωτογραφικές μηχανές υψηλών επιδόσεων

Δεν υπάρχουν κανόνες για καλές φωτογραφίες. Υπάρχουν μόνο καλές φωτογραφικές μηχανές.

Γράφει: Στάθης Ασπιώτης 28 Μαΐου 2019

Σε πείσμα του trend που θέλει τις στιγμές που αξίζει να θυμάσαι να φωτογραφίζονται με κινητό, φτιάξαμε αυτή τη λίστα με επτά φωτογραφικές μηχανές για να θυμίσουμε ότι η ευκολία τις περισσότερες φορές ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους από την ποιότητα και ότι το στυλ δεν είναι κάτι που έχεις στο τσεπάκι σου.

Όλες είναι φτιαγμένες για να αποτυπώνουν την πραγματικότητα, η καθεμία με διαφορετικό τρόπο. Όλες δίνουν όμορφες φωτογραφίες, που όμως δεν είναι καθόλου όμοιες μεταξύ τους. Όπως άλλωστε και οι φωτογράφοι.

7 φωτογραφικές μηχανές υψηλών επιδόσεων
Από πάνω αριστερά και δεξιόστροφα: Fujifilm X-T3, Ricoh GR II, Sony α6300 ILCE-6300, Leica C-Lux 20.0MP, Canon PowerShot G1 X, Panasonic Lumix LX100, Olympus Pen E-PL8.

Fujifilm X-T3

Κλασική σχεδίαση, υψηλής ποιότητας κατασκευή και υψηλή απόδοση σε ένα σώμα. Καταγράφει 4K HDR video σε προσομοίωση φιλμ με F-Log και τo κάνει με αισθητήρα X-Trans CMOS 4, 26,1MP.

fujifilm.com, €1.550

Ricoh GR II

Μια pocket που δεν είναι pocket. Είναι δηλαδή στο σχήμα και στο μέγεθος, δεν είναι όμως στην απόδοση. Η GR II συνδυάζει την απόλυτη εικόνα με το μικρό μέγεθος. Και είπαμε, λατρεύεις το σταθερό φακό και το μεγάλο διάφραγμα F2.8.

ricoh-imaging.gr, €600

Sony α6300 ILCE-6300

Εξοπλισμένη με ένα από τα ταχύτερα συστήματα αυτόματης εστίασης, κλειδώνει την εικόνα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα. Μικρό σώμα, εναλλάξιμοι φακοί και αισθητήρας CMOS, 20MP.

sony.com, €800

Leica C-Lux 20.0MP

Αξεσουάρ για το φωτογράφο με στυλ, εργαλείο για εκείνον που θέλει να τραβάει εικόνες 20MP, με φακό zoom x 15 και γρήγορα – κάτι σαν 10 καρέ το δευτερόλεπτο.

us.leica-camera.com, €1.000

Canon PowerShot G1 X

Compact με αισθητήρα και δυνατότητες από DSLR. Μικρή σε μέγεθος και γρήγορη στην εστίαση με "Touch and Drag" Dual Pixel CMOS AF.

canon.com, €1.300

Panasonic Lumix LX100

Πολυτέλεια και δημιουργικότητα. Ο πλήρης χειροκίνητος έλεγχος δίνει έμπνευση και ο φακός της Leica όμορφο bokeh εφέ.

panasonic.com, €900

Olympus Pen E-PL8

Ρετρό στυλ με σύγχρονες επιδόσεις. Μικρή σε μέγεθος, με εναλλάξιμους φακούς και περιστρεφόμενη οθόνη αφής 180 μοιρών. Χρησιμοποιεί αισθητήρα 16MP Live MOS.

cameras.olympus.com, €500

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιες (μάλλον) άγνωστες λεπτομέρειες για την Google

Από τη γέννηση της εταιρείας μέχρι σήμερα, υπάρχουν δεκάδες ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με αυτή: Έτσι άλλαξε η Google μέσα σε 20 χρόνια.

Το μέλλον του Xbox έρχεται χωρίς cds

Κι όμως, το νέο Xbox One S κόβει πρώτο το νήμα του all-digital περιεχόμενου.