Κι όμως η Google λανσάρει το δικό της WhatsApp

Τα SMS θα είναι κι επίσημα παρελθόν σε λίγο καιρό.

Η Google θα αντικαταστήσει, όπως όλα δείχνουν, τα SMS με κάτι πολύ καλύτερο. Το όνομά του; RCS ή πιο σωστά Rich Communications Services. Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο την υπηρεσία των SMS αφού βασιζόμαστε στο WhatsApp, το Viber και οποιοδήποτε άλλο instant messaging software. Η νέα τεχνολογία της Google θα ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα των προγραμμάτων που αναφέρθηκαν πιο πριν, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Με άλλα λόγια η Google ετοιμάζεται να πατήσει το start για την SMS 2.0 εποχή, και να λανσάρει το νέο πρόγραμμα μαζί με το νέο RCS πρωτόκολλο στις συσκευές android μέχρι το τέλος του Ιουνίου σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της είδησης είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που μπορεί να υπάρξει, αφού έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το αντίστοιχο iMessage της Apple.

Κι όμως η Google λανσάρει το δικό της WhatsApp

Μέχρι στιγμής, τα μόνο αποθαρρυντικά νέα είναι ότι το RCS δεν διαθέτει ακόμα τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων του WhatsApp. O τεχνολογικός κολοσσός, όμως, δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα του νέου software ενώ παράλληλε σκοπεύει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές πέρα από τη Μεγάλη Βρετανία και την Αγγλία. Ένα είναι σίγουρο: εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το RCS ήρθε για να μείνει.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης