Κι όμως η Google λανσάρει το δικό της WhatsApp

Τα SMS θα είναι κι επίσημα παρελθόν σε λίγο καιρό.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 20 Ιουνίου 2019

Η Google θα αντικαταστήσει, όπως όλα δείχνουν, τα SMS με κάτι πολύ καλύτερο. Το όνομά του; RCS ή πιο σωστά Rich Communications Services. Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο την υπηρεσία των SMS αφού βασιζόμαστε στο WhatsApp, το Viber και οποιοδήποτε άλλο instant messaging software. Η νέα τεχνολογία της Google θα ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα των προγραμμάτων που αναφέρθηκαν πιο πριν, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Με άλλα λόγια η Google ετοιμάζεται να πατήσει το start για την SMS 2.0 εποχή, και να λανσάρει το νέο πρόγραμμα μαζί με το νέο RCS πρωτόκολλο στις συσκευές android μέχρι το τέλος του Ιουνίου σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της είδησης είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που μπορεί να υπάρξει, αφού έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το αντίστοιχο iMessage της Apple.

Κι όμως η Google λανσάρει το δικό της WhatsApp

Μέχρι στιγμής, τα μόνο αποθαρρυντικά νέα είναι ότι το RCS δεν διαθέτει ακόμα τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων του WhatsApp. O τεχνολογικός κολοσσός, όμως, δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα του νέου software ενώ παράλληλε σκοπεύει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές πέρα από τη Μεγάλη Βρετανία και την Αγγλία. Ένα είναι σίγουρο: εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το RCS ήρθε για να μείνει.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

H NASA φωτογράφισε αστεροειδή από απόσταση αναπνοής

Εντυπωσιακές λήψεις τραβηγμένες μόλις 690 μέτρα από την επιφάνειά του.

Larry Page, ο άνθρωπος πίσω από την Google

Μία σύντομη βιογραφία ενός από τους μεγαλύτερους εγκεφάλους της εποχής μας.