Τα καλύτερα video games για το καλοκαίρι

Μία αναδρομή σε εκείνους τους τίτλους που έσωσαν παρέες από την κατάθλιψη.

Όλος ο κόσμος έχει πάει διακοπές κι εσύ έχεις μείνεις μόνος στην πόλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, από τα εφηβικά χρόνια μέχρι σήμερα, έχει επαναληφθεί αρκετές φορές. Πόσο Football Manager μπορείς να παίξεις για να σκοτώσεις όλες αυτές τις ώρες που δεν περνούν με τίποτα; Όλοι μας έχουμε gaming αναμνήσεις όπου μοναδικός σύντροφος ήταν ο υπολογιστής κι ένας ανεμιστήρας. Εκεί κάπου ήταν που έρχονταν οι φίλοι για να μας σώσουν από την κατάθλιψη. Τα συνεργατικά video games ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσεις ότι δεν βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο νησί μερικά βήματα μακριά από κάποιο beach bar.

Ποια ήταν τα καλύτερα games που κυκλοφόρησαν μέσα από τα χρόνια για αυτόν τον σκοπό; Ο κατάλογος είναι τεράστιος κι η επιλογή δύσκολη. Υπάρχουν, όμως, μερικά που ξεχώρισαν. Ο κύριος λόγος; Οι τόνοι fun που προσέφεραν στις παρέες που δοκίμαζαν τις αντοχές τους εγκλωβισμένες στα τσιμέντα της πόλης όσο ο υπόλοιπος κόσμος έκανε διακοπές.

Keep Talking and Nobody Explodes (2015)

Τρομερή ονομασία για έναν τίτλο κάπου ανάμεσα στο video game και το "παιχνίδι-παρέας" όπου απενεργοποιείς βόμβες για να μη σκάσουν στα χέρια σου. Χωρίς τη λέξη κλειδί που ακούει στο όνομα "συνεργασία" ήσουν χαμένος.

Crash Team Racing Nitro-Fueled (2019)

Τα kart races ήταν πάντα η λύση σε άλλο ένα βαρετό απόγευμα του καλοκαιριού. Εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδος έκανε την εμφάνισή του μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Fortnite (2017)

Ό,τι και να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι-φαινόμενο είναι λίγο. Ακόμα και οι χειρότεροι επικριτές του δεν μπορούν να μην παραδεχθούν ότι έχει κάνει θραύση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι, ακόμα κι αν δεν είσαι fan των shooter-survival games, αν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να δοκιμάσεις όταν θα είσαι μόνος στην πόλη με τους λίγους φίλους που έχουν την ίδια ατυχία με σένα, αυτό είναι το Battle Royale Mode του Fortnite.

 Wave Race (1996)

Ένα blast from the past που μόνο η παλιά γενιά θυμάται. Ιδανικό kart racer από τις εποχές του Nintendo 64 όπου αντί για άσφαλτο κατάπινες χιλιόμετρα πάνω στο νερό. Πιο καλοκαιρινό δεν γίνεται.

Vacation Simulator (2019)

Ναι, διάβασες σωστά τον τίτλο. Αυτό το VR game σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ότι δεν σε αφήνει η πραγματικότητα να ζήσεις. Μπορεί να είναι one-player, είναι ιδανικό όμως για παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν, καθώς ο ένας μετά τον άλλο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο με μοναδικό σκοπό να κάνεις όσες περισσότερες βλακείες μπορεί. Αν στην εξίσωση μπουν και τα σφηνάκια, η εμπειρία απογειώνεται.

Mario Party 2 (2000)

Στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο game, αλλά κουβαλώντας μία επιτυχημένη πορεία σχεδόν 20 ετών, το Mario Party γενικά και ειδικά η δεύτερη συνέχειά του είναι υπεύθυνη για τρελά γέλια και άπειρη διασκέδαση που βασίζεται στα πιο απλά gaming υλικά.

Guitar Hero (2005)

Δεν είμαστε όλοι rock stars, οι περισσότεροι δεν ξέρουμε να παίζουμε καν κιθάρα. Το Guitar Hero όμως έκανε τα όνειρά μας πραγματικότητα την ίδια στιγμή που οι κιθαριστικές κόντρες με τους φίλους έγραφαν ιστορία.

Tony Hawk’s Pro Skater 2 (2000)

Κάποιοι το έχουν ονομάσει και το Άγιο Δισκοπότηρο των καλοκαιρινών video games. Όχι άδικα, αφού ήταν ικανό να κρατήσει ολόκληρες παρέες ξάγρυπνες για περισσότερο από ένα βράδια. Στις Η.Π.Α μάλιστα όπου το skate είναι ολόκληρη κουλτούρα είχε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. 

Pro Evolution Soccer 6

Το ποδοσφαιράκι θρύλος στην ίσως κορυφαία εκδοχή του, το video game που έγινε σύνθημα και τραγούδι για να περιγράψει το καλοκαιρινό λιώσιμο ήταν το καλύτερο φάρμακο στις ατέλειωτες ώρες που δεν περνούσαν με τίποτα μέχρι να φύγεις διακοπές.

Wii Sports Resort (2009)

Το Wii Sports έφερε επανάσταση στην κατ' οίκον διασκέδαση. Εκτός από τους άντρες φίλους, μπορούσαν για πρώτη φορά και τα κορίτσια της παρέας ακόμα κι αν ήταν τελείως άσχετα με το gaming να μπουν στο κόλπο. Το upgrade, όμως, που έστειλε τα Wii Sports διακοπές σε ένα τροπικό νησί ήταν η κίνηση ρουά ματ από τη Nintendo, η οποία μπορεί να λέει περήφανα ότι είναι το 2009 δημιούργησε το ιδανικό video game για το καλοκαίρι.  

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης