Μήπως σε παρακολουθούν και δεν το γνωρίζεις;

Το μυστικό είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο/η σύντροφός τους έχει εγκαταστήσει spy software σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν ακόμη εκείνοι που υποστηρίζουν γενικά ότι κάποιοι άλλοι παρακολουθούν τις ζωές μας. Υπάρχουν, τέλος, και μπόλικοι που ζουν με μία μόνιμη μανία καταδίωξης. Τις περισσότερες φορές δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις στη ζωή σου και πολύ περισσότερο, κανένας δεν σε έχει καλωδιώσει. 

Γιατί όμως όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι κάποιος τους κατασκοπεύει με τον οποιονδήποτε τρόπο; Οι λόγοι ποικίλουν, ξεκινώντας από το πιο προφανές: την εξέλιξη της τεχνολογίας και την άνοδο των social media. Smartphones, tablets και laptops είναι εξοπλισμένα με κάμερες, για τις οποίες υπάρχει λογισμικό ελέγχου από απόσταση. Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτό λειτουργεί η μεγάλη ανασφάλεια που σχετίζεται με το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις διαρροές προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με αποκορύφωμα το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Έπειτα, η ζήλια. Μόνο λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιος/α έχει υποψίες για το έτερό του ήμισυ, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε οποιαδήποτε μέθοδο παρακολούθησης. Πολύ συχνά βέβαια αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένες υποψίες έχουν σοβαρή βάση.

Αφού λοιπόν γνωρίζεις ότι μπορεί να υπάρχουν λόγοι ώστε όντως να σε παρακολουθεί κάποιος, προκύπτει το επόμενο ερώτημα: Πώς γνωρίζεις ότι σε κατασκοπεύει; Η απάντηση προκύπτει μέσα από ένα συνδυασμό στοιχείων. Αρχικά, πρέπει να αναρωτηθείς μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Είσαι διάσημος; Έχεις μυστικά που μπορεί να αξίζουν πολλά; Βρίσκεσαι σε αντιπαράθεση ή ακόμη και δικαστική διαμάχη με κάποιον; Είσαι δικηγόρος που έχει αναλάβει μία σημαντική υπόθεση; Διατηρείς παράνομο δεσμό; Έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες που ελάχιστοι γνωρίζουν; Αν μπορείς να απαντήσεις καταφατικά σε κάποια από τις προηγούμενες ερωτήσεις, τότε οι πιθανότητες να παρακολουθείσαι στενά μάλλον αυξάνονται. Αν όχι, τότε πιθανότατα κανείς δεν ασχολείται μαζί σου - τουλάχιστον όχι στο σημείο που πιστεύεις.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει πάντοτε να έχεις υπόψιν είναι πως η κατασκοπία κάθε φύσεως δεν θα χαρακτηριζόταν ως φθηνή υπόθεση. Το να έχεις πρόσβαση σε κινήσεις, δεδομένα και πληροφορίες κάποιου, είναι κάτι που κοστίζει και στις περισσότερες των περιπτώσεων κοστίζει αρκετά, ειδικά αν ο "έλεγχος" θα πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Οπότε, οδηγούμαστε σε δύο πιθανότητες: Είτε το άτομο/οργάνωση που σε παρακολουθεί έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια, είτε το κάνει μόνος του. Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; 

Στο τελικό στάδιο μπορείς να κάνεις κάποιους χρήσιμους ελέγχους. Στο πεδίο αυτό μπορεί να εντάσσονται κάποιες μετακινήσεις επίπλων στον χώρο σου όσο εσύ απουσίαζες ή σκόνη που μπορεί να υπάρχει κάπου και να προέρχεται από τρύπες άνοιξαν στον τοίχο σου, για την τοποθέτηση κατασκοπευτικού εξοπλισμού. Μπορεί να ακούγονται ακραία αυτά τα παραδείγματα, αλλά είναι τα πιο κατατοπιστικά. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Jennifer Aniston στόλισε το δέντρο της

Το 90s celebrity crush μας ξέρει πώς να δημιουργεί γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ξέρεις τη γλώσσα Rallienglanti και ποιοι τη μιλάνε;

Υπάρχει μια γλώσσα ειδική για αγώνες. Τη μιλάνε λίγοι και τελικά για κάποιους είναι απολύτως απαραίτητη και για εμάς απολαυστικό να την ακούμε.

Γραφει TopGear

Τελικά, ποια είναι τα σημαντικότερα video games όλων των εποχών;

Από το Pac-Man του 1980 και τα ουφάδικα μέχρι τη χρυσή εποχή του PS5 και του VR.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι καλύτερες BMW που κατασκευάστηκαν ποτέ

Οι 10 καλύτερες BMW που κατασκευάστηκαν ποτέ περιλαμβάνουν αυτοκίνητα που ανήκουν στα 10 καλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ συνολικά.

Γραφει TopGear

Action 24, η ενημέρωση σε πρώτο πλάνο

Το Action 24 κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 06:00.

Οι 25 πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2022

Η Meghan Markle, η Billie Eilish και η Sanna Marin ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με τους Financial Times.