Έρχονται μέσα στο 2020 οι στιγμιαίοι φορτιστές;

Μία ομάδα ερευνητών από το Cambridge ίσως έχει βρει τη φόρμουλα για να φορτίζεις το κινητό σου σε λίγα δευτερόλεπτα και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 6 λεπτά.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 27 Αυγούστου 2019

Fun fact: Το κινητό σου τηλέφωνο φορτίζει αργά γιατί με την τρέχουσα τεχνολογία η μπαταρία λιθίου που διαθέτει θα αναγκαζόταν να εκραγεί. Αυτό είναι ένα γεγονός που ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί οι νέες τεχνολογίες και ειδικά αυτές που σχετίζονται με την άμεση φόρτιση ενός smartphone θα πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά πριν γίνουν προσβάσιμες στον οποιονδήποτε.

Πολλοί ασχολούνται ενδελεχώς τα τελευταία χρόνια με το θέμα της γρήγορης φόρτισης και πολύ περισσότερο με αυτό της ασύρματης διαδικασίας. Μία startup από ερευνητές του Cambridge όμως, η Echion Technologies, ανακοίνωσε ότι έχει βρει μία μέθοδο φόρτισης της μπαταρίας των smartphones σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά και εκείνης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μόλις 6 λεπτά και μάλιστα -και στις δύο περιπτώσεις- με απόλυτη ασφάλεια. Πέρα από αυτά, η Echion Technologies δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα απολύτως καμία άλλη πληροφορία. Αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της, τότε έχουμε να κάνουμε με το πολυτιμότερο τεχνολογικό (και εμπορικό) μυστικό των τελευταίων ετών, αν όχι δεκαετιών.

Έρχονται μέσα στο 2020 οι στιγμιαίοι φορτιστές;

Όπως είναι γνωστό ωστόσο, ο μετασχηματισμός στην φόρτιση δεν αφορά τόσο τους φορτιστές όσο την ίδια την μπαταρία, οι πλάκες της οποίας θα πρέπει να καλύπτονται με διαφορετικά υλικά αντί της τρέχουσας μορφής, με πλάκες γραφίτη. Το μεγαλύτερο εμπόδιο λοιπόν στο υπερβολικά γρήγορο και άμεσο γέμισμα της μπαταρίας βρίσκεται στο γεγονός πως θα πρέπει να βρεθεί εκείνο το ορυκτό που θα αντέχει κάτι τέτοιο, καθώς και οι ποσότητες που χρειάζονται από τις εταιρείες, σε τιμές που δεν θα το καθιστούν απαγορευτικό για την αγορά. 

Από την πλευρά της όμως, η ομάδα του Cambridge υποστηρίζει πως μέσα στο 2020 όχι μόνο θα έχει υλοποιήσει την ιδέα της αλλά θα την έχει εμπορευματοποιήσει σε μεγάλη κλίμακα. Κάτι τέτοιο θα φέρει μία πραγματική επανάσταση στον τεχνολογικό κόσμο αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε για περαιτέρω επιβεβαιώσεις. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η αδιάβροχη επανάσταση των JBL ηχείων

Η ζωή σου στο μπάνιο θα γίνει καλύτερη. Πολύ καλύτερη.

Το iPhone αλλάζει όνομα

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει πολλά και ενδιαφέροντα στο ετήσιο ραντεβού του Κουπερτίνο.