Μερικά από τα καλύτερα αθλητικά video games

Από το NBA 2K19 μέχρι το MotoGP 19. Οκτώ επιλογές για να γυμνάσεις αντίχειρες.

Γράφει: Στάθης Ασπιώτης 20 Σεπτεμβρίου 2019

Παρακολουθώντας αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και άλλων ευγενών και αδιάβλητων αθλημάτων από τον καναπέ σου, ίσως σου δημιουργηθεί –κάπου μεταξύ μπίρας και πίτσας– η επιθυμία να συμμετέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορεί να σκεφτείς ότι, αν εσύ ήσουν ο παίκτης, ο μάνατζερ ή ο προπονητής, θα είχες κατατροπώσει τους αντιπάλους. Ακόμη χειρότερα -κάπου μετά τη δεύτερη μπίρα συμβαίνει αυτό–, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις το όνειρο πράξη. Εμείς είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε και να σου δώσουμε τις σωστές συμβουλές. Πού να τρέχεις τώρα, τους τραυματισμούς τους σκέφτηκες;

Σου δίνουμε μερικές ιδέες και καλές αφορμές για να λάμψει το αστέρι σου χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου. Θα κουνάς μόνο τα δάχτυλά σου –είτε πάνω στο joystick είτε για να τα γλείφεις από τις λιχουδιές. Και μετά το μυστικό των κορυφαίων αθλητών που θα εκμυστηρευτώ μπορείς να μπεις γεμάτος σιγουριά στην αρένα με τα λιοντάρια: Όταν παίζεις, μην πίνεις μπίρα, αλλά αναψυκτικό. Μείνε στον καναπέ.

Football Manager 2019

Μερικά από τα καλύτερα αθλητικά video gamesΚαιρός να μάθουν τα γατάκια τι σημαίνει καλός ποδοσφαιρικός παράγοντας. Θα ανελιχθείς όταν θα πάψεις να σκέφτεσαι αυτούς που θα αφήσεις πίσω. Σύμμαχος ή εχθρός από φέτος είναι το VAR, το οποίο βοηθά το διαιτητή να πάρει τη σωστή απόφαση όταν η φάση είναι αμφισβητούμενη. Δοκιμάζεις στρατηγικές χωρίς να σε σταματούν τα οργανωμένα συμφέροντα και, όταν γίνεις αρκετά δυνατός μάνατζερ, ίσως καταφέρεις κι εσύ να οργανωθείς και –γιατί όχι;– να εκλεγείς δήμαρχος. Σε Xbox One, PC, MAC.

footballmanager.com

FIFA 20

SPORTS VIDEO GAMESΤώρα θα δείξεις την πραγματική ποδοσφαιρική σου αξία. Εμπόδια θα υπάρχουν, αλλά, όπως ξέρεις καλά, θα προχωρήσεις αν είσαι άξιος. Με το Volta Football –το νέο street mode του FIFA 20– ξεκινάς την καριέρα σου από πολύ νωρίς, από τη γειτονιά, με μονά, διπλά 5x5. Μεγαλώνοντας εξελίσσεις την τεχνική σου και μαζί την καριέρα σου. Μπορεί να φτάσεις να γίνεις εξώφυλλο στο FIFA ή ακόμη και football manager και να αλλάξεις παιχνίδι. Σε PS4, PC, Xbox One, Nintendo Switch.

ea.com

NBA 2K19

SPORTS VIDEO GAMESΤο απόλυτο must-have στα video games σήμερα, είτε σου αρέσει το NBA είτε όχι. Δυνατό gameplay, φανταστική παρουσία και μεγάλο εύρος από modes, όχι μόνο για να κερδίσεις, αλλά και για να το ευχαριστηθείς. Το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι στο παρελθόν και πρέπει να ιδρώσεις τη φανέλα για να ξεχωρίσεις. Με σκληρή δουλειά θα βελτιωθείς και –πού ξέρεις;– ίσως αναδειχτείς και MVP – το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί στο φανταστικό κόσμο του NBA. Σε PS4, Xbox, Nintendo Switch, PC.

2k.com

Virtua Tennis 4 Upright

SPORTS VIDEO GAMESΟ βασιλιάς των arcade παιχνιδιών τένις και πιθανόν το πιο εθιστικό. Σου δίνει την ευκαιρία να σηκωθείς από τον καναπέ –χωρίς να αλλάξεις δωμάτιο– για να παίζεις μονό ή διπλό παιχνίδι υποδυόμενος έναν από τους 19 διαθέσιμους σταρ του αθλήματος. Χτίζεις την ικανότητά σου μένοντας πιστός στο στυλ του παίκτη σου και αυξάνεις την αυτοπεποίθησή του. Μετά τους σερβίρεις τα άπιαστα. Στο mini game mode μπορείς να φέρεις και ένα φιλικό ζευγάρι να διασκεδάσετε με 2x2. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

segaarcade.com

Everybody’s Golf VR

SPORTS VIDEO GAMESΦτιαγμένο για το PlayStation 4 αποκλειστικά, το Everybody’s Golf VR δίνει ένα μέρος από τη συνολική αίσθηση του γκολφ. Χρειάζεσαι μυαλό, καλή κίνηση και χώρο για να κινείς το μπαστούνι με την ταχύτητα και την ακρίβεια που χρειάζεται, ώστε να καταφέρεις ένα αξιοπρεπές session. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε την απεικόνιση εικονικής πραγματικότητας για να ξεσκάσεις απολαμβάνοντας το resort. Αν νομίζεις ότι το γκολφ είναι εύκολο, κάνεις λάθος. Σε PlayStation VR, PS4 Pro.

playstation.com

MLB The Show 19

SPORTS VIDEO GAMESΕίναι κάτι περισσότερο από μπέιζμπολ, είναι σόου. Σε αυτό το RPG φτιάχνεις το δικό σου παίκτη και παίζεις ενάντια σε άσημους, διάσημους και θρύλους του αθλήματος, online και offline. Επειδή πιθανόν να βιάζεσαι, με το March to October mode μπορείς να παίξεις μία μόνο σεζόν, με παιχνίδια σε προσομοίωση και με σπουδαίες φάσεις μόνο. Ακόμη καλύτερα, μπορείς να είσαι ο πρωταγωνιστής σε ιστορικές στιγμές –Moments– του αθλήματος. Όχι, παίζουμε. Σε PS4.

theshownation.com

MotoGP 19

SPORTS VIDEO GAMESΌσο τρέχει ο Rossi έχει νόημα να ασχολείσαι. Για το 2019 το επίσημο video game του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πρωτοτύπων Μοτοσικλετών είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και το feedback από την κοινότητα των επίδοξων πρωταθλητών για να κάνει τους μονούς αγώνες απρόβλεπτους και συναρπαστικούς. Η δύναμη του software έχει επηρεάσει όχι μόνο τους πραγματικούς αγώνες, αλλά και το video game. Διατηρώ ισχυρές αμφιβολίες για το αν η ECU που μου διέθεσαν είναι απαλλαγμένη από bugs. Σε PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch.

motogpvideogame.com

WRC 7

SPORTS VIDEO GAMESΦαντάσου ότι κινείσαι, για παράδειγμα, στην ύπαιθρο με το αυτοκίνητο, σε χωματόδρομο, ανάμεσα σε πέτρες, ανηφόρες, κατηφόρες και δίπλα από χαντάκια. Και φαντάσου να το κάνεις αυτό πλαγιολισθαίνοντας με 200+ χλμ./ώρα, με βροχή ή χιόνι. Χρειάζεται χειρουργική ακρίβεια, ψυχραιμία και έναν καλό συνοδηγό να σε καθοδηγεί για το πώς θα μπεις στην επόμενη στροφή. Γυάλισε το αυτοκίνητο, συντόνισε την ομάδα σου και πρόσεξε τις λεπτομέρειες για να διακριθείς στις 13 τοποθεσίες διεξαγωγής αγώνων. Καλό κουράγιο. Σε PS4, Xbox One, PC.

wrcthegame.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης