Τι είναι το Threads, το νέο messenger του Instagram

O Mark Zuckerberg θέλει να κάνει ρουά ματ στο Snapchat.

Το Facebook μετά από αρκετή αναμονή κι ακόμα περισσότερη φημολογία έδωσε σε κυκλοφορία το καινούργιο instant messenger. Στη Μεγάλη Βρετανία οι χρήστες ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου με το Threads, το νέο Direct του Instagram που δίνει τη δυνατότητα να έρχεσαι σε (πολύ) άμεση επαφή με τους πιο κοντινούς σου φίλους. Λέμε ότι η εταιρεία του Mark Zuckerberg έκανε το launching, διότι σε περίπτωση που σου διαφεύγει, να υπενθυμίσουμε ότι το Instagram αποτελεί θυγατρική του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη.

Το Threads είναι πολύ διαφορετικό από το Direct: Όταν ανοίγεις το app εμφανίζεται κατευθείαν μία οθόνη που ενεργοποιεί την κάμερα του smartphone και από κάτω μία λίστα με τους πιο στενούς φίλους (εκείνους που εσύ έχεις επιλέξεις). Ο βασικός σκοπός είναι να μπορείς σε ελάχιστο χρόνο να μοιράζεσαι μαζί τους όχι τόσο γραπτά μηνύματα όσο φωτογραφίες και βίντεο.

Τι είναι το Threads, το νέο messenger του Instagram

Ναι, ακριβώς, πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια του Zuckerberg να κλέψει τη δόξα του Snapchat, το οποίο παρ' όλους τους κλυδωνισμούς ακόμα διατηρεί μεγάλο μερίδιο της πίτας (ιδιαίτερα στις Η.Π.Α). Έτσι αφού το Facebook δεν έχει καταφέρει -κάνοντας κατά καιρούς μυθικές προτάσεις- να το εξαγοράσει, αποφάσισε να το κερδίσει μέσα στην έδρα του. Άλλωστε μπορούμε να πούμε ότι το Instagram που γνωρίζουμε σήμερα αποτελεί μία εκδοχή του Snapchat για χρήστες του Facebook. Κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το launching του Threads.


Tο Threads πηγαίνει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας πολλά κι αναπάντητα ερωτήματα.


Κάπου εδώ, όμως, εγείρονται όπως ήταν αναμενόμενο αρκετά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Οι έφηβοι και, γενικά, τα νεαρής ηλικίας άτομα ίσως δυσκολευτούν να αντιληφθούν το πόσες πολλές πληροφορίες (τοποθεσία, δραστηριότητες, προτιμήσεις) θα μοιράζονται συνεχώς και σχεδόν χωρίς κανέναν έλεγχο επί καθημερινής βάσης με το νέο instant messenger του Instagram.

Φυσικά το Facebook έχει ήδη σπεύσει να κάνει σαφές ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς, όμως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο και στο τέλος οι ανακοινώσεις διαψεύδονται οικτρά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλά apps εκεί έξω συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες και την τοποθεσία των χρηστών, το Threads όμως το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω: Μοιράζεται τα πάντα και, μάλιστα, σε πραγματικό χρόνο.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος