Co-Star, το app που φέρνει την αστρολογία στον 21ο αιώνα

Η εφαρμογή μετρά πάνω από 5 εκατομμύρια χρήστες, άλλα τόσα εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και κάνει θραύση στους millennials.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 17 Οκτωβρίου 2019

Αμφιλεγόμενη και διχαστική, η αστρολογία σίγουρα δεν ζει στις μέρες μας τις παλιές ένδοξες στιγμές των 90s. Τότε που η ερμηνεία της ανθρώπινης ζωής και των σχέσεων βάσει της μελέτης των κινήσεων και των θέσεων των ουρανίων σωμάτων ήταν μόδα. Τους τελευταίους μήνες όμως, μία διαδικτυακή εφαρμογή έχει βάλει τα δυνατά της να επιστρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου, βασικά των millennials, στα ζώδια - και δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

Το Co-Star είναι ένα αστρολογικό app που είναι συμβατό με iOS λογισμικό -η Android εκδοχή προσεχώς θα βρίσκεται στα σκαριά-, μετρά πάνω από 5 εκατομμύρια χρήστες και άλλα τόσα εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και έχει χαρακτηριστεί από τα σημαντικότερα διεθνή μέσα (New York Times, Buzzfeed, Vanity Fair, Vogue, Guardian, The Verge) ως "η καλύτερη αστρολογική εφαρμογή της εποχής μας, εκείνη που επανεφηύρε το ωροσκόπιο στον 21ο αιώνα".

Τι είναι όμως αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή και δημοφιλή κυρίως μεταξύ της νεότερης γενιάς; Ποια είναι η διαφορά της από αντίστοιχες πλατφόρμες που υπόσχονται καθημερινή αστρολογική ενημέρωση;

Co-Star, το app που φέρνει την αστρολογία στον 21ο αιώνα

Ουσιαστικά, το Co-Star προσφέρει δωρεάν εξατομικευμένες προβλέψεις, σαν να έχεις δηλαδή τον προσωπικό σου αστρολόγο στο κινητό. Καταγράφει τον πλήρη αστρολογικό χάρτη του ατόμου, βασισμένο σε αναλύσεις της NASA, αλγόριθμους και σε μία μικρή ομάδα αστρολόγων που παράγει συνεχώς περιεχόμενο.

Το πρώτο μεγάλο ατού του είναι ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να μπει στο app για να διαβάσει την ημερήσια πρόβλεψη, καθώς αυτή του αποστέλλεται αυτόματα ως ειδοποίηση στο smartphone. Το δεύτερο ατού είναι ότι "μιλάει" τη γλώσσα των νέων: Η ημέρα σου με μία ματιά: "Μην είσαι κόπανος". Καμία σχέση με τις προβλέψεις που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε σε περιοδικά ή να ακούμε σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το τρίτο και τελευταίο είναι ότι μπορείς να παρακολουθείς όχι μόνο τις προσωπικές σου ζωδιακές προβλέψεις, αλλά και εκείνες των φίλων ή των οικογενειακών σου προσώπων.

Co-Star app

Πίσω από τη δημιουργία του Co-Star, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται η 31χρονη Banu Guler μαζί με τους βασικούς συνεργάτες της, Ben Weitzman και Anna Kopp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @otherbanu on

Όπως η ίδια σημειώνει σε συνέντευξή της στο The Verge, "η αστρολογία είναι ένας τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου για να αλληλεπιδράς καλύτερα με τους γύρω σου. Να χτίζεις σχέσεις που εμπνέουν εμπιστοσύνη, όχι μόνο αγάπη. Αρκεί να μην έχεις τον Κρόνο απέναντί σου".

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόβλημα με τα deepfakes

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, δυσφημούν υπολήψεις, καταστρέφουν ζωές. Κι όμως η λύση απέναντί τους δεν είναι τεχνολογική.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iPhone των €400

Το SE 2 αναμένεται στις αρχές του 2020 και ενδιαφέρον δεν έχει μόνο η τιμή του.