O πύραυλος Falcon 9 του Elon Musk καταστράφηκε εν πτήσει

Τα νέα είναι εξαιρετικά για την SpaceX αφού το crash test ασφαλείας κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο.

Κάθε καταστροφή δεν είναι απαραίτητα το τέλος του κόσμου. Γιατί όμως ο Elon Musk και οι συνεργάτες του δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την καταστροφή του Falcon 9, ενός πυραύλου που είχε πραγματικά συνδέσει το όνομά του με την SpaceX; Την Κυριακή που μας πέρασε, οι εμπορικές πτήσεις του διαστήματος έκαναν ένα μικρό βήμα για αυτές αλλά ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα: Το πρώτο σημαντικό crash test ασφαλείας κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο.

Ο Falcon 9 απογειώθηκε από την βάση Κέιπ Κανάβεραλ της NASA, κουβαλώντας την κάψουλα Crew Dragon (σ.σ: τον χώρο, δηλαδή, στον οποίο κανονικά θα επέβαιναν οι αστροναύτες), κι αφού ανέβηκε στον ουρανό μέσα σε 84 δευτερόλεπτα, οι μηχανές του σταμάτησαν και το worst case scenario ενεργοποιήθηκε. Οι υπεύθυνοι ήθελαν να τεστάρουν ακριβώς αυτό: Τι ακριβώς θα συνέβαινε αν όλα πήγαιναν τελείως στραβά στην πραγματική πτήση προς το διάστημα του πυραύλου.

Όλα, όμως, πήγαν κατ' ευχήν. H κάψουλα Crew Dragon πρόλαβε να αποσπαστεί και να βρεθεί όσο πιο μακριά γίνεται από τον Falcon 9 πριν ο τελευταίος εκραγεί. Στη συνέχεια, κι αφού είχε αποκτήσει ασφαλή απόσταση, τα τέσσερα αλεξίπτωτά της άνοιξαν την κατάλληλη στιγμή και την οδήγησαν σε μία χαλαρή προσθαλάσσωση στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, εκεί όπου υπό κανονικές συνθήκες ειδικά συνεργεία διάσωσης θα περιμάζευαν τους αστροναύτες. Ο Falcon 9, ο οποίος είχε κάνει τρεις φορές το ταξίδι από την Γη στο διάστημα, βούλιαξε τελικά στο νερό κλείνοντας μία κατά τα άλλα λαμπρή καριέρα.

Το crash test ασφαλείας της SpaceX ήταν επιτυχημένο, ο Elon Musk μπορεί να τρίβει τα χέρια του, αφού αυτό φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως στη NASA να επιστρέψει μία δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση (στην οποία θα επιβαίνουν οι αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley) μέχρι τον ρωσικό διαστημικό σταθμό Soyuz μέσα στους επόμενους μήνες. Μία πτήση που αν στεφθεί με επιτυχία, ίσως ανοίξει τον δρόμο για τουριστικές διαστημικές πτήσεις αλλάζοντας, μία για πάντα, την έννοια των διακοπών.

Aπό: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης