Coronavirus Attack, το video game που απαγορεύτηκε στην Κίνα

"Ένας ιός που μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε εγωιστικά ζόμπι έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα", αναφέρει η περιγραφή του παιχνιδιού.

Γράφει: Esquire Editors 29 Απριλίου 2020

Ένα βιντεοπαιχνίδι με θέμα το κορονοϊό, όπου οι παίκτες πρέπει να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού στον κόσμο, εξόργισε την κυβέρνηση της Κίνας με αποτέλεσμα να απαγορευτεί στη χώρα.

Το παιχνίδι με τίτλο "Coronavirus Attack" κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου στον ιστότοπο διανομής βιντεοπαιχνιδιών Steam. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να καταστρέψει τους φορείς του ιού προκειμένου να τους αποτρέψει να ξεφύγουν από τη χώρα και να μολύνουν άλλους.

"Ένας ιός που μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε εγωιστικά ζόμπι έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα", αναφέρει η περιγραφή του παιχνιδιού. "Σκοπός σας είναι να αποτρέψετε τη διαφυγή και τη μόλυνση των άλλων από τους φορείς ιών ζόμπι".

Το παιχνίδι αναφέρεται επίσης σε έναν κορονοϊό που αναπτύχθηκε σε ένα "μυστικό εργαστήριο", προφανώς αντηχεί τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας ότι κορονοϊός αναπτύχθηκε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στη Wuhan και κατά λάθος εξαπλώθηκε στον πληθυσμό, κάτι το οποίο πολλοί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο το έχουν απορρίψει.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές αναφορές στο παιχνίδι, έντονα επικριτικές για την κινεζική κυβέρνηση.

Μάλιστα οι κορονοϊοί εμφανίζονται σε κόκκινο φόντο,θυμίζοντας έντονα την κινεζική σημαία.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να συλλέξουν επιτεύγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με την ονομασία "Απελευθέρωση Χονγκ Κονγκ", "Απελευθέρωση Σινγιάνγκ", "Ελεύθερο Θιβέτ" και "Η Ταϊβάν δεν είναι η Κίνα". Οι άνθρωποι και στα τέσσερ αυτά τα μέρη έχουν αντισταθεί έντονα στον έλεγχο του Πεκίνου τα τελευταία χρόνια.

Η Abacus, ένας ιστότοπος τεχνολογικών ειδήσεων που επικεντρώνεται στην Κίνα, δήλωσε ότι το παιχνίδι "έκπληξη" αποκλείστηκε για τους παίκτες στην Κίνα.

Ο προγραμματιστής και εκδότης του παιχνιδιού, MythZsGame, δήλωσε στην Abacus ότι πιστεύει ότι το παιχνίδι αποκλείστηκε αφού οι χρήστες κατήγγειλλαν το παιχνίδι για τις πολιτικές αναφορές του.

Ο προγραμματιστής είπε ότι το παιχνίδι ήταν πράγματι μια διαμαρτυρία ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την κινεζική κυβέρνηση, καθώς και μια κριτική στους πολίτες στο Γουχάν που διέφυγαν πριν τεθούν σε εφαρμογή μέτρα κλειδώματος στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Abacus και άλλα παιχνίδια στο Steam που αναφέρονται στον ιό έχουν επίσης απαγορευτεί στην Κίνα.

Αν και το Steam τεχνικά δεν έχει εγκριθεί στην Κίνα, οι χρήστες έχουν βρει κενά για να παίξουν τα παιχνίδια στη δημοφιλή πλατφόρμα. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Steam τον Δεκέμβριο διαπίστωσε ότι τα απλοποιημένα Κινέζικα - οι χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στην ηπειρωτική Κίνα - είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα στον ιστότοπο.

Από: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.