Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στους νέους

Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς εξηγεί.

Γράφει: Esquire Editors 28 Ιουλίου 2020

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου και επισήμανε ότι "αυξάνονται τα κρούσματα, ειδικά στην Αττική και την Θεσσαλονίκη", κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες.

Εξήγησε δε ότι "είμαστε σε μια επιδημία και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες και στο πλαίσιο αυτό είναι και η χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων".

Παράλληλα πρόσθεσε πως "ο κόσμος δεν παίρνει τα μέτρα που έχει συστήσει η πολιτεία μετά από συζητήσεις με τους αντίστοιχους φορείς, τους λοιμοξιωλόγους τον ΕΟΔΥ κλπ", ενώ σημείωσε πως τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά ειδικά με την χρήση της μάσκας και πως ο ΠΟΥ έχει δηλώσει ότι το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν το 2021.

"Αν μια επιδημία πρέπει να τιθασευτεί αυτό γίνεται μόνο με την χρήση του εμβολίου οπου ένα αριθμός πληθυσμού θα εμβολιαστεί και θα αποκτήσει αντισώματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε πως υπήρχε σύσταση η μάσκα να χρησιμοποιείται στα σουπερ μάρκετ και είχε αρχίσει ο κόσμος να χαλαρώνει με αυτό. Μόλις πήγε να γίνει πιθανή η επιβολή προστίμου άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο σημειώνοντας πως "αυτό που δεν συμφωνώ με την κοινωνία είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας από πίσω και να κόβει χαρτάκια και κλήσεις για να συμμορφωνόμαστε. Από μόνοι μας πρέπει να αυτοπεριοριστουμέ".

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο ιός κυκλοφορεί και μεταδίδεται εύκολα όταν δεν παίρνουμε τα μέτρα και πως αυτή την στιγμή μολύνονται πιο πολύ οι νέοι ενώ οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πλεόν προστατεύονται υπογραμμίζοντας πως αν και οι νέοι είναι πιο ανθεκτικοί οσο αυξάνονται τα κρούσματα σε αυτούς είναι πιθανόν να μεταδοθεί και στους υπόλοιπους και γενικότερα μπορεί εύκολα να αυξηθούν τα κρούσματα χωρίς να το καταλάβουμε.

Επιπλέον, τόνισε πως η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στους κλειστούς χώρους διότι τα σταγονίδια μπορούν να μεταδοθούν ακόμα και σε 2 διαδρόμους πχ σε ένα σουπερμάρκετ. "Δεν είναι εύκολο δεν γίνεται όμως διαφορετικά δεν έχουμε άλλα μέτρα προφύλαξης" σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως "η μάσκα που προστατεύει είναι η πάνινη ή η χειρουργική οι άλλες δεν προστατεύουν".

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Κίνα έφτιαξε τον πιο ισχυρό μαγνήτη στον κόσμο

Ένα νέο εργαστηριακό εργαλείο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που μελετάμε υλικά, ενέργεια και βιολογία, φέρνοντας την επιστήμη πιο κοντά σε συνθήκες που μέχρι χθες έμοιαζαν απρόσιτες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Οι λόγοι που η Gen Z δεν μπορεί να "σηκώσει κεφάλι"

Δουλειά, μισθός, καθημερινό τρέξιμο και όμως τίποτα δεν φαίνεται να σταθεροποιείται. Η Gen Z μεγαλώνει μέσα σε μια οικονομία που αλλάζει τους κανόνες συνεχώς και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτός είναι ο πιο τέλειος διαγωνισμός στα FM για τον Άγιο Βαλεντίνο

Εμείς σου έχουμε τις πρώτες πληροφορίες, αλλά εσύ πρέπει για αρχή να συντονιστείς στο Νο1 Breakfast στα FM με τον Μιχάλη και να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Τελικά είναι ζευγάρι Kim Kardashian και Lewis Hamilton;

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λένε. Από την άλλη, άβυσσος η ψυχή των celebrities, μία έτσι, μία γιουβέτσι· για να μη σκεφτούμε και τη μέθοδο των επικοινωνιακών τρικ που ειδικά στο Χόλιγουντ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Ζητείται δάσκαλος με ετήσια αμοιβή 185.000 ευρώ -Θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης

Μια αγγελία από τη Βρετανία αποκαλύπτει πώς ορισμένες οικογένειες επαναπροσδιορίζουν την εκπαίδευση των παιδιών τους, συνδυάζοντας ταξίδια, εμπειρίες και έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο για τον δάσκαλο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα SONY LinkBuds Clip προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κλήσεων και μοιάζουν με κόσμημα [Tech Review]

Δοκιμάσαμε το νέα ακουστικά της εταιρείας, SONY LinkBuds Clip, και αυτές είναι οι τελικές μας εντυπώσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης