H προπόνηση του Ivan Drago

Ο πανίσχυρος αντίπαλος του Rocky Balboa ακολουθούσε μία απάνθρωπα σκληρή προπόνηση.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο ήταν το πρόγραμμα προπόνησης του Ivan Drago (για τους φίλους στην πραγματική ζωή, Dolph Lundgren), αυτού του κινηματογραφικού ήρωα που όλοι λατρεύουμε να μισούμε (ok, όχι όλοι); Είτε η απάντηση είναι θετική είτε αρνητική, στις παρακάτω γραμμές θα δούμε τι ασκήσεις έκανε ως Ρώσος γίγαντας για να προετοιμαστεί για έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της καριέρας και της ζωής του (ο οποίος, να ’ναι καλά η μαγεία του σινεμά, κατέληξε σε ήττα). Και ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Rocky, μέσα μας, ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε, ευχόμαστε να είχαμε πρόσβαση στο (φαινομενικά) εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο γυμναστήριο που χρησιμοποιούσε.

H προπόνηση του Ivan DragoGetty Images

Ο ηθοποιός Dolph Lundgren πίσω από τον ρόλο

Πίσω από τον ρόλο του Ivan Drago βρίσκεται ο Σουηδός Dolph Lundgren και πίσω από το εντυπωσιακό μυϊκό του σύστημα ένα απάνθρωπα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης, που αργότερα τον οδήγησε σε ρόλους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του, όπως αυτός του He-Man στο Masters of the Universe, του Nikolai Rachenco στο Red Scorpion και του Gunner Jensen στο The Expendables.

Παρά τα όσα άλλα έκανε στο σινεμά, ο Lundgren παραμένει περισσότερο γνωστός ως το κάθαρμα στο Rocky IV (την ταινία στην οποία ο Stallone παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μίας κομβικής σκηνής).

> Διάβασε ακόμα: Το στυλ του Sylvester Stallone θα είναι πάντα cool

Βέβαια, ο Lundgren έκανε και έλα πράγματα. Υπήρξε εξπέρ στις πολεμικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα στο καράτε Kyokushin και παραλίγο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, ως μέλος της εθνικής ομάδας του πεντάθλου.

DOLPH LUNDGRENGetty Images

Η προπόνηση της μεταμόρφωσης σε Ivan Drago

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί, ο Lundgren έκανε 1 ώρα προπόνηση, 6 φορές την εβδομάδα, τόσο για την προετοιμασία του για τον ρόλο του Ivan Drago όσο και για αυτόν του Gunner Jensen στο The Expendables, που τον οδήγησαν, όπως και τον Stallone, στο να αρχίσει την εξάσκηση στο μποξ και τα προγράμματα bodybuilding.

Η τυπική του προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις ταχύτητας και ευλυγισίας, ασκήσεις για τα πόδια, αλλά και κάποιες πιο στοχευμένες στο να του δώσουν όγκο, χωρίς να φτάσει ποτέ στα άκρα.

Στο Rocky IV έπρεπε να αποκτήσει το σώμα ενός μποξέρ, συνεπώς πιο δυνατό και πιο μεγάλο από αυτό που είχε, αλλά δεν ήταν αρκετό απλώς το να έχει μεγάλους μύες. Έπρεπε να είναι και ευκίνητος για να μπορεί να δείξει ρεαλιστικός πάνω στο ρινγκ.

Η διατροφή του

Ο ηθοποιός έκανε μία καθαρή και ισορροπημένη δίαιτα που περιείχε άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες, συμπληρώματα πρωτεΐνης και βιταμίνη C. Με αυτόν τον τρόπο προλάβαινε τους τραυματισμούς και μπορούσε να έχει καλύτερη αποθεραπεία.

Όταν έπρεπε να χάσει βάρος, απλώς έτρωγε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Όπως έχει δηλώσει, αυτό ήταν το μυστικό του για γρήγορο μεταβολισμό.

DOLPH LUNDGRENGetty Images

Το πρόγραμμα προπόνησης

Ο Lundgren εκτελούσε τις ασκήσεις του με έναν σάκο άμμου, αλλά εσύ μπορείς να τον αντικαταστήσεις με άλλα βαριά αντικείμενα ή με ένα ζευγάρι αλτήρες.

- Μεταφορά βαρύ σάκου άμμου – 3 διαδρομές επί 18 μέτρα

- Πιέσεις ώμων με σάκο άμμου, με Bosu – 3 σετ x 15 επαναλήψεις

- Power cleans με ελαφρύ σάκο άμμου – 3 σετ x 15 επαναλήψεις

- Περπάτημα με ελαφρύ σάκο άμμου πάνω στους ώμους – 3 διαδρομές επί 18 μέτρα

- Πάσες σάκου άμμου πάνω από τους ώμους – 3 σετ x 15 επαναλήψεις

- Κάμψεις ποδιών από θέση σανίδας – 3 σετ x 15 επαναλήψεις

> Διάβασε ακόμα: 35 χρόνια WrestleMania, οι φωτογραφίες

Η αποθεραπεία

Αυτό το κομμάτι της προπόνησης περιλαμβάνει 5 ασκήσεις που θα εκτελέσεις μόνο 1 σετ τους. Όλες τους, εστιάζουν στη βελτίωση της σταθερότητας και της ισορροπίας.

- Μπουσούλημα της αρκούδας από θέση πλάγιας σανίδας (8 επαναλήψεις)

- Ανοίγματα με ιμάντες, με Bosu (10 επαναλήψεις)

- Πιέσεις και βαθιά καθίσματα με ιατρική μπάλα (10 επαναλήψεις)

- Ανοίγματα με ιμάντες, με Bosu (10 επαναλήψεις)

- Clean and Presses, με Bosu (12 επαναλήψεις)

Ο Dolph Lundgren έχει κατά καιρούς μοιραστεί και άλλες προπονήσεις που τον έχουν βοηθήσει να παραμένει σε φόρμα μέχρι σήμερα, αλλά η προπόνησή του για το Rocky IV είναι η πρόκληση που ζητάς όταν θέλεις να ξεφύγεις από την περιοχή ασφαλείας σου και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης