Vaser, μία σωτήρια τεχνική για τη γυναικομαστία

Η τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας Vaser δίνει αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα της γυναικομαστίας και της κοιλιάς που ταλαιπωρεί τους άνδρες.

Γράφει: Esquire Editors 17 Νοεμβρίου 2022

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα που μπορούν να κάνουν έναν άνδρα να αισθάνεται άσχημα με το σώμα του, η γυναικομαστία και η κοιλιά. Ιδίως η γυναικομαστία είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού και γεννά αισθήματα ντροπής στην παραλία και στο γυμναστήριο, ενώ δυσχεραίνει σημαντικά τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Στους ενήλικες η γυναικομαστία δεν έχει ξεκάθαρα αίτια και εμφανίζεται είτε στη μία πλευρά, με μεγαλύτερη συχνότητα στην αριστερή, είτε και στις δύο πλευρές. Επίσης πολλές φορές εμφανίζεται σε αθλητές μετά από λήψη μη εγκεκριμένων σκευασμάτων, καθώς και σε άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για επιληψίας, καρκίνο, κατάθλιψη ή άλλες παθήσεις.

Η κοιλιά από την άλλη είναι η πιο συνήθης περιοχή συσσώρευσης λίπους στους άνδρες και απαιτεί τεράστια προσπάθεια με διατροφή και γυμναστική για να μειωθεί. Η εικόνα ενός συνολικά λεπτού άνδρα με έντονη προβολή της κοιλιάς είναι συχνό φαινόμενο και προκαλεί άσχημα συναισθήματα στον ανδρικό νου, πλήττοντας σημαντικά την ανδρική ψυχολογία. Η τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας Vaser μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, βοηθώντας το σύγχρονο άνδρα να έχει την εικόνα που επιθυμεί χωρίς δύσκολες αποθεραπείες και μεγάλη ταλαιπωρία. 

Η Τεχνική

Το σύστημα ελάχιστης επεμβατικότητας Vaser αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της λιποαναρρόφησης σήμερα και βασίζει τον ελάχιστα επεμβατικό χαρακτήρα του στη δύναμη των υπερήχων. Μέσα από ελάχιστες τομές, μήκους μόλις δύο χιλιοστών, ο πλαστικός χειρουργός εισάγει τις ειδικές μικρο-κάνουλες του συστήματος στην υπό θεραπεία περιοχή. Η ενέργεια των υπερήχων μετατρέπεται σε θερμότητα και ρευστοποιεί το ανεπιθύμητο λίπος, το οποίο εν συνεχεία απομακρύνεται εύκολα μέσα από τις μικρο-κάνουλες. Ταυτόχρονα, λόγω της θερμότητας που αναπτύσσεται, κινητοποιούνται οι ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την παράλληλη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής.

Έτσι, όταν μιλάμε για ήπιες περιπτώσεις γυναικομαστίας και τοπικά συσσωρευμένου λίπους στην κοιλιά, εκμηδενίζεται ο κίνδυνος της χαλάρωσης, που εξ’ ορισμού υπήρχε στην κλασσική λιποαναρρόφηση. Το γεγονός δε πως οι κάνουλες αναρρόφησης είναι τόσο λεπτές και εύκαμπτες δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να κάνει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς και να σμιλεύει γραμμώσεις εκεί που πριν δεν υπήρχαν, έτσι μπορεί να σχηματίσει 6pack κοιλιακών ή να προσφέρει ένα φαινομενικά γυμνασμένο και αρρενωπό στέρνο. Για πολύ ήπιες περιπτώσεις μπορεί η διαδικασία να γίνει σε ελάχιστο χρόνο και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, εάν όμως υπάρχει μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα, τότε η επιστροφή στη ρουτίνα μπορεί να γίνει λίγες ημέρες μετά. 

*Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό και www.drmegapanos.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.