Εµφυτεύµατα δοντιών, τα πολλαπλά οφέλη στην ποιότητα ζωής

Η σύγχρονη τεχνική που εγγυάται ακαταµάχητο χαµόγελο µόλις µέσα σε µία ηµέρα.

Γράφει: Esquire Editors 22 Οκτωβρίου 2023

O λόγος που τα εµφυτεύµατα δοντιών κερδίζουν όλο και µεγαλύτερο έδαφος στην αισθητική και αποκαταστατική οδοντιατρική, είναι ότι βελτιώνουν θεαµατικά την εικόνα του ασθενούς εξαιτίας µερικής ή ολικής απώλειας δοντιών. Όµως, ταυτόχρονα, συµβάλλουν ριζικά στην αποκατάσταση της υγείας και λειτουργικότητας των γνάθων, αναβαθµίζοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Ο αισθητικός οδοντίατρος-προσθετολόγος Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης εξηγεί: "Τα εµφυτεύµατα λειτουργούν ως στέρεη βάση για την αποκατάσταση δοντιών που λείπουν ή που πρέπει να εξαχθούν, αποτελώντας µία πολύ καλύτερη εναλλακτική στις γέφυρες δοντιών και στις τεχνητές οδοντοστοιχίες. Μάλιστα, τα εµφυτεύµατα νέας γενιάς ελάχιστης παρέµβασης, µπορούν να χαρίσουν ένα όµορφο και λαµπερό χαµόγελο ακόµη και σε πολύ δύσκολα περιστατικά µε µεγάλη απώλεια δοντιών, χωρίς να απαιτούνται περίπλοκες αναπλαστικές επεµβάσεις".

Εµφυτεύµατα δοντιών, τα πολλαπλά οφέλη στην ποιότητα ζωήςEsquire

Σύµφωνα µε τον Δρ. Παπαδιώτη, η θεραπεία πραγµατοποιείται µε ψηφιακή καθοδήγηση και απαιτείται η συνεργασία µιας εξειδικευµένης οµάδας (χειρουργός, προσθετολόγος, κεραµίστας) για την ολοκλήρωσή της, εξασφαλίζοντας άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσµα, καταπονώντας στο ελάχιστο τους ιστούς της γνάθου.

Η σύγχρονη τεχνική της άµεσης φόρτισης: "Το immediate loading εµφυτευµάτων είναι µια σύγχρονη τεχνική µε απόλυτη τεκµηρίωση, όπου ο ασθενής αποκτά νέο χαµόγελο µόλις µέσα σε µία ηµέρα", τονίζει ο Δρ. Παπαδιώτης και εξηγεί: "Μέσα σε ένα ραντεβού πραγµατοποιείται η αφαίρεση όλων των χαλασµένων δοντιών και στη συνέχεια τοποθετούνται τα εµφυτεύµατα. Επάνω τους τοποθετούνται προσωρινές γέφυρες, οι οποίες αντικαθίστανται µε τις µόνιµες µετά από περίπου 10 ηµέρες".

Ωστόσο, η τεχνική της άµεσης φόρτισης δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις ασθενών. Κυρίως αφορά σε υποχρεωτική εξαγωγή µεµονωµένων δοντιών της πρόσθιας περιοχής, ή ακόµη και σε ολική αποµάκρυνση όλων των δοντιών της µίας ή και των δύο γνάθων, αρκεί να συντρέχουν συγκεκριµένοι παράγοντες –ποιότητα του οστού, τύπος σύγκλισης του ασθενούς, παρουσία ενεργής φλεγµονής (κύστες µε πύον), καθώς και αισθητικές απαιτήσεις του κάθε περιστατικού (ουλικό προφίλ ανάδυσης).

*Ευχαριστούµε τον αισθητικό οδοντίατρο ειδικό στην Αποκαταστατική οδοντιατρική, Δρ. Παπαδιώτη Ευάγγελο, ιδιοκτήτη της σύγχρονης οδοντιατρικής κλινικής Dental Aesthetics στο Χαλάνδρι. Ο Δρ. Παπαδιώτης έχει µετεκπαιδευτεί στην Ελβετία πάνω στην τοποθέτηση εµφυτευµάτων καθώς και στην aποκαταστατική οδοντιατρική.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα