Πώς τα καταφέρνει ο Mick Jagger και τρέχει στα 76 του τρεις ώρες πάνω στη σκηνή;

Χάρη στη γιόγκα.

Στη σκηνή με τους Rolling Stones -στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας No Filter Tour-, ο Mick Jagger κάνει ξεκάθαρο ένα πράγμα μια για πάντα: η ηλικία είναι σχετική, αρκεί να κάνεις τη σωστή προπόνηση που θα σε βοηθήσει να τρέχεις μπρος-πίσω στη σκηνή επί τρεις ώρες, ακόμη και στα 76.

Πώς τα καταφέρνει ο Mick Jagger και τρέχει στα 76 του τρεις ώρες πάνω στη σκηνή;

Ακόμη και αν είναι ένας θεός της ροκ Ιστορίας, ο Mick είναι ένας άνθρωπος σαν κι εμάς, μόνο που ο ίδιος έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νιότης -η αστείρευτη ενέργεια και η αξιοζήλευτη φυσική του κατάσταση είναι προφανείς. Ο Jagger κάνει γιόγκα. Ίσως και λίγο τρέξιμο, ποδηλασία και kickboxing, αλλά κατά βάση, γιόγκα.

ΓΙΟΓΚΑ

Η γιόγκα του Mick Jagger

Στην περιοδεία ο Mick αλλάζει περισσότερα κοστούμια από όσα η Beyoncé σε ανάλογες εμφανίσεις, και παρόλα αυτά μοιάζει με πιτσιρικά, αλωνίζοντας ασταμάτητα τη σκηνή δίχως να ιδρώνει στάλα (αντίθετα με τη Beyoncé). Χάρη στη γιόγκα.

Τα ευεργετήματα της γιόγκα έχουν ενστερνιστεί πολλοί άλλοι διάσημοι άντρες της showbiz, από τον Sting, τον Colin Farell και τον Robert Downey Jr, αποδεικνύοντας πόσο ιδανική μέθοδος είναι για να κερδίζεις μακροζωία και να κρύβεις την ηλικία σου.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων γιόγκα, ο Jagger επιμένει σε μια ιδιαίτερη παραλλαγή, τη γιόγκα αντιβαρύτητας, όπου όλες οι στάσεις εκτελούνται με ειδικούς ιμάντες που επιτρέπουν το σώμα να αιωρείται στο κενό. Πρόκειται για μια πραγματικά απαιτητική μέθοδο άσκησης, η οποία βοηθά να αυξηθεί η ευκαμψία και η αυτοσυγκέντρωση, την ίδια στιγμή που το σύνολο του μυϊκού συστήματος ατσαλώνεται.

ΓΙΟΓΚΑ

Τα οφέλη της γιόγκα

Τα οφέλη της γιόγκα είναι άπειρα και δεν επηρεάζουν μόνο την καλή υγεία του σώματος, αλλά και εκείνη του μυαλού. Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και την ανάκτηση της συγκέντρωσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείρει τη μνήμη, ελέγχει τον διαβήτη και βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Η γιόγκα έχει πλέον καταξιωθεί ως βασική μέθοδος άσκησης από όλο και περισσότερους άντρες, αλλάζοντας ακόμη και την ίδια την αγορά εξοπλισμού fitness.

Μια αναφορά στο eBay αναφέρει ότι χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα αξεσουάρ γιόγκα πωλούνται στην Ευρώπη, με την τελευταία τετραετία η κατηγορία "Γιόγκα" να παρουσιάζει αύξηση του μεριδίου της κατά 329% συγκριτικά με τα προϊόντα γυμναστηρίου και τρεξίματος.

Η τελευταία τάση; Broga. Που σημαίνει "αδέρφι-γιόγκα" και έχει σχεδιαστεί ειδικά για άνδρες που εξακολουθούν να είναι σκεπτικοί σχετικά με τους "χαιρετισμούς στον ήλιο" και πολλές άλλες περίπλοκες -έως και αστείες- στάσεις. Οι newbies στη γιόγκα έχουν διάθεση για διαφορετικές εμπειρίες και εμπνεόμενοι από το παράδειγμα τόσο του Mick Jagger όσο και πολλών άλλων σούπερ σταρ, δεν διστάζουν να πειραματιστούν σε νέους δρόμους, ακόμη και αν πρόκειται για Doga ("Dog+Yoga", δηλαδή γιόγκα με το σκυλί σου).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος