Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Η Ελίνα Τζένγκο αισθάνεται πανέτοιμη για ένα μετάλλιο

Η πρωταθλήτρια του στίβου στον ακοντισμό ακονίζει τις δυνάμεις της για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουλίου 2024

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό και πέμπτη φορά πανελληνιονίκης, Ελίνα Τζένγκο είναι πανέτοιμη για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.

"Βγήκε η βολή που ήθελα και ο αγώνας κλείνει με season best ρεκόρ. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις για το Παρίσι".

Με προσωπικό ρεκόρ ολοκλήρωσε η Ελίνα Τζένγκο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στο Βόλο. Κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της με βολή 61.71μ στο ακόντιο και να γίνει για πέμπτη φορά πανελληνιονίκης. 

Η Ελίνα είχε κάποιες αποκλίσεις ανάμεσα στις 4 προσπάθειές της, με την πρώτη να φτάνει τα 57.07μ, τη δεύτερη τα 56.83μ, και την τρίτη 58.79μ, μέχρι τελικά να καταρρίψει το φετινό ρεκόρ της στην τέταρτη προσπάθεια. "Με λίγα τεχνικά λάθη η διαφορά μέτρων είναι μεγάλη στο ακόντιο", εξηγεί.

"Ο επόμενος αγώνας είναι το Παρίσι", είπε η Τζένγκο στο facebook και δήλωσε "έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά". Η αθλήτρια διεκδίκησε τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου ήρθε έκτη. 

Επόμενη στάση: Παρίσι

Αν και 21 χρονών, η Τζένγκο έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη με τις εξαιρετικές της επιδόσεις. Από μικρή ηλικία, η Ελίνα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον στίβο και γρήγορα φάνηκε το ταλέντο της στο ακόντιο.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ληστεία στο Λούβρο: Δείτε πώς έγινε η κλοπή (video)

Η γαλλική τηλεόραση χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαραστήσει, βήμα προς βήμα, τη θεαματική ληστεία στο Λούβρο που άφησε ολόκληρο τον κόσμο άφωνο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026, σύμφωνα με το National Geographic

Ανακάλυψε τη λίστα του National Geographic με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2026, από τη Νότια Κορέα μέχρι τις Άλπεις και τη Χαβάη.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ποιο φρούτο έχει την περισσότερη πρωτεΐνη

Ποια φρούτα είναι αυτά με την περισσότερη πρωτεΐνη; Ανακάλυψέ τα και βάλτα στη διατροφή σου για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο γυμναστήριο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

5 φράσεις που θα σε βοηθήσουν σε δύσκολες συζητήσεις

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αλλάξεις τι λες, αλλά πώς το λες. Πέντε απλές φράσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις εντάσεις, να χτίσεις εμπιστοσύνη και να κρατήσεις δυνατές τις σχέσεις και τις φιλίες σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν χρησιμοποιείς ChatGPT πρέπει να ξέρεις κάτι πολύ σημαντικό

Το ChatGPT δεν γνωρίζει τα πάντα και σίγουρα όχι όσα νομίζεις. Υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική πληροφορία την οποία θα πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία της OpenAI ή άλλη αντίστοιχη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σοκαριστική πρόβλεψη του Jeff Bezos για το μέλλον της ανθρωπότητας

Ο Jeff Bezos μίλησε πρόσφατα για το πώς θα αλλάξει η ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες. Μια πρόβλεψη που θυμίζει περισσότερο επιστημονική φαντασία παρά την πραγματικότητα.

Γραφει Παυλος Κρουστης