Ο κόσμος γίνεται πιο χαζός από την ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων

Νέα έρευνα κάνει επίσημα όσα είχαμε καταλάβει.

Μία νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μειώνει την εξυπνάδα των ανθρώπων, και πως όσο περισσότερο ζει κανείς σε περιβάλλον με σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης τόσο λιγότερο ικανός θα είναι από πλευράς πνευματικών δυνατοτήτων αλλά και δυνατότητας έκφρασης.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, χρησιμοποίησε μαθηματικά και λεξιλογικά τεστ για να δείξει το πως ο τοξικός αέρας επηρεάζει την πνευματική απόδοση 20 χιλιάδων και πλέον Κινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκτός από το γεγονός πως οι άντρες επηρεάζονται περισσότερο από τις γυναίκες και ότι η δυνατότητα έκφρασης επηρεάζεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό κι από ότι η δυνατότητα μαθηματικής σκέψης.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση κάνει τους ανθρώπους να λειτουργούν λες κι έχουν κάνει ένα χρόνο λιγότερο στο σχολείο

"Η ατμοσφαιρική ρύπανση λειτουργεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο σε τόσο έντονο βαθμό, ώστε κάνει τους ανθρώπους να λειτουργούν λες κι έχουν κάνει ένα χρόνο λιγότερο στο σχολείο" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Xi Chen του Yale School of Public Health, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Μάλιστα ο Chen τονίζει ότι τα συμπώματα γίνονται ακόμα πιο έντονα στις ηλικίας άνω των 64 ετών. Τέλος, τα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μάλιστα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ούτε για την Βρετανία: τον Μάιο που μας πέρασε, σύμφωνα με μετρήσεις, περισσότερες από 40 πόλεις της χώρας βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα ρύπανσης του αέρα.

Ο κόσμος γίνεται πιο χαζός από την ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων

Δυστυχώς, λογικά, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Ελλάδα, δίνοντας ίσως απάντηση γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι περιτριγυριζόμαστε από χαζούς ανθρώπους. Μάλλον η ρύπανση θα φταίει.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτή η Ferrari F40 Competizione αναζητά ιδιοκτήτη

Το μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, σε μία εκδοχή με μεγαλύτερη από τη διπλάσια ισχύ της βασικής έκδοσης, βγαίνει στο σφυρί.

Γραφει TopGear

Η τέταρτη γενιά αναδιπλούμενων smartphones είναι εδώ

Η Samsung παρουσιάζει τα Samsung Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

O Brad Pitt έχει τη δική του 'μαύρη λίστα'

Έχει λίστα με όλους τους ηθοποιούς με τους οποίους δεν θέλει να συνεργαστεί.

Οι ελληνικές παραλίες κυριαρχούν στα Google Trends

Η Ελλάδα κατέχει και επισήμως την πρωτιά στην αναζήτηση για τον καλύτερο προορισμό με τις ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη.