9 επιστημονικοί λόγοι που η μπύρα κάνει καλό στην υγεία

Ας πιούμε σε αυτό.

Σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς, η κατανάλωση μπύρας (με μέτρο πάντα) είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή για την υγεία σου. Τα επιστημονικά στοιχεία είναι υπέρ μας, όσο εμείς βέβαια τηρούμε τα όρια. Και είναι τα εξής:

Βοηθά την καρδιά

Το κρασί συνδέεται συχνά με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν όμως ότι κι η μπύρα κάνει καλό, αφού όσοι την προτιμούν έχουν 42% λιγότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακές παθήσεις από τους υπόλοιπους. Να τονιστεί, βέβαια, ότι οι ερευνητές κάνουν λόγο για μία μπύρα την ημέρα.

9 επιστημονικοί λόγοι που η μπύρα κάνει καλό στην υγεία

Ζεις περισσότερο

Η μπύρα δεν είναι το ελιξίριο της ζωής, αλλά ερευνητές του Virginia Tech διαπίστωσαν όσοι την καταναλώνουν είναι 19% λιγότερο πιθανό να φύγουν από τη ζωή. Ας τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας σε αυτό λοιπόν.

Βοηθά τον δημιουργικό οίστρο

Το ότι κορυφαίες ιδέες κατεβαίνουν όσο πίνεις μπύρες δεν αποτελεί απλή σύμπτωση. Αντίθετα, έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Consciousness and Cognition δείχνει πως δύο μπύρες -κι όχι απλά μία- μπορούν να βοηθήσουν τον δημιουργικό σου οίστρο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 40 άντρες έλυναν προφορικούς γρίφους όσο παρακολουθούσαν μία ταινία. Όσοι είχαν ποσοστό αλκοόλ που αντιστοιχεί σε δύο ποτήρια από το αγαπημένο σου ποτό στο αίμα τους, έλυναν τους γρίφους μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ότι οι τελείως νηφάλιοι.

Προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Εκτός από το γεγονός ότι σε πολλούς ανθρώπους η βραχυπρόθεσμη μνήμη δεν λειτουργεί ακριβώς σωστά μετά από μερικές μπύρες, κατά τα άλλα φαίνεται ότι δρα προστατευτικά για τη μνήμη. Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι το Xanthohumol, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια λυκίσκου (το λουλούδι στο οποίο οφείλει τη γεύση της), είναι σε θέση να προστατεύσει τον εγκέφαλό από νόσους όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Μπύρα έρευνα υγεία

Ενισχύει τα οστά

Πίνεις τακτικά ένα ποτήρι γάλα για τα οστά σου; Έρευνες του 2009 έδειξαν ότι κάποια χημικά στοιχεία που περιέχονται στην μπύρα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Έχει λιγότερες θερμίδες από έναν χυμό

Ένα ποτήρι μπύρας για πρωινό; Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Guinness δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι ένα ποτήρι έχει λιγότερες θερμίδες από ότι ένα ποτήρι με χυμό πορτοκάλι. Αν, λοιπόν, μετράτε τις θερμίδες που τρώτε, ίσως βρήκατε έναν καινούργιο σύμμαχο.

Προστατεύει από τον Διαβήτη τύπου 2

Ολλανδική έρευνα, σε 38 χιλιάδες άντρες, έδειξε πως όσοι ανέβηκαν επίπεδο κατανάλωσης μπύρας, αγγίζοντας τον μέσο όρο ήταν λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν Διαβήτη τύπου 2. Απλά το αναφέρουμε, δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις περισσότερο από σήμερα κιόλας.

Βοηθά μετά την προπόνηση

Σύμφωνα με ισπανική έρευνα, η μπύρα είναι πιο αποτελεσματική από το νερό μετά την προπόνηση. Ο λόγος; Ενυδατώνει πιο γρήγορα τον οργανισμό. Να υπενθυμίσουμε απλά ό,τι γράψαμε στην αρχή: η μία μπύρα, όχι ένα sixpack μπύρες.

Καταπολεμά το άγχος

Η προσεκτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει το άγχος, τον "νούμερο ένα" υπεύθυνο για την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων δηλαδή. Για αυτό κι οι επιστήμονες της Mayo Clinic της Μινεσότα υποστηρίζουν ότι, τελικά, η μπύρα βοηθά στη μείωση των κινδύνων για την καρδιά.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης