Μπορείς εύκολα να έχεις έξτρα ενέργεια χωρίς καφέ

Γιατί τελικά γίνεται να ζήσεις και χωρίς καφεΐνη.

Νιώθεις τα βλέφαρα σου να κλείνουν γύρω στο μεσημέρι; Το σώμα σου αρνείται πεισματικά να ξυπνήσει κάθε πρωί; Η λύση βρίσκεται συνήθως μερικά βήματα μακριά, στην καφετιέρα. Υπάρχει όμως ζωή χωρίς την καφεΐνη; Όσο απίθανο κι αν σου ακούγεται, υπάρχει εκεί έξω κόσμος που ζει χωρίς αυτήν. Ή τουλάχιστον δεν την χρησιμοποιεί όλη μέρα. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί τρόποι για έξτρα ενέργεια χωρίς να πιεις άλλον έναν εσπρέσο.

Αναζήτησε το φως

Δεν είναι η αρχή για κάποια θρησκευτική επιφοίτηση, είναι απλά η ανάγκη του κορμιού σου για βιταμίνη D. Όσο πιο γρήγορα συναντήσει το φως το ήλιου το πρωί -ξυπνάς, ανοίγεις κατευθείαν τις κουρτίνες- τόσο περισσότερο βελτιώνεται η διάθεσή σου και αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν καλύτερο ύπνο το βράδυ.

Κρύα ντους

Θα ξυπνήσεις αμέσως -θες δε θες. Δεν χρειάζεται να τυραννάς, βέβαια, τον εαυτό σου: αρκούν 30 δευτερόλεπτα στο τέλος για να πάρεις την έξτρα ενέργεια που χρειάζεσαι.

Πολύ νερό

Όταν δεν λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα νερού μέσα στη μέρα είναι πιθανόν να νιώσεις κουρασμένος, αφού το μυαλό σου προσλαμβάνει λιγότερο οξυγόνο. Καλύτερα περισσότερο παρά λιγότερο νερό λοιπόν, αφού σε κρατά σε εγρήγορση όλη μέρα.

Μπορείς εύκολα να έχεις έξτρα ενέργεια χωρίς καφέ

Φάε κάτι

Η γρήγορη και σίγουρη λύση για ενέργεια είναι μία μικρή ποσότητα ζάχαρης. Είναι όμως ακόμα πιο σοφό να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι από σύνθετους υδατάνθρακες που απελευθερώνουν την ενέργεια σιγά σιγά στο σώμα σου (όπως τα φρούτα για παράδειγμα).

Η τσίχλα

Αυτό μάλλον δεν το περίμενες. Όταν όμως μασάς τσίχλα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο μυαλό σου. Η τσίχλα όχι μόνο σε κρατά ξύπνιο, βελτιώνει μάλιστα και κάποιες λειτουργίες του εγκεφάλου σου.

Κουνήσου από τη θέση σου

Δεν είναι ανάγκη να τρέξεις 10 χλμ. - μία μικρή βόλτα το απόγευμα είναι ικανή να ξυπνήσει το σύστημά σου. Η ενέργεια που παίρνεις από το περπάτημα είναι άμεση.

Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει

Όταν το μυαλό σου διεγείρεται, ξυπνά και είναι σε επιφυλακή. Ναι, τα sudoku, τα παζλ και τα σταυρόλεξα μπορούν να αποδειχθούν καλοί σύμμαχοι στην αναζήτηση ενέργειας.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης