Οι λόγοι που δημιουργούν αυτό το ανυπόφορο hangover

H επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Απλά για κάποιους ανθρώπους είναι πραγματικός Γολγοθάς.

Το αλκοόλ είναι μία πολύ ευχάριστη κοινωνική συνθήκη και ο καλύτερος σου φίλος όταν θέλεις να διασκεδάσεις. Επειδή όμως σε αυτήν τη ζωή τίποτα δεν έρχεται χωρίς το τίμημά του, η υπερβολή είναι σχεδόν σίγουρο ότι την επόμενη μέρα θα σε οδηγήσει στον κρεβάτι του πόνου. Το hangover είναι εδώ για να σου θυμίσει όλες εκείνες τις μικρές αμαρτίες που δεν έπρεπε να είχες κάνει ποτέ.

Hangover από hangover όμως διαφέρει. Κάποιες φορές είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς που διαρκεί όλη μέρα και δε σε αφήνει ούτε στιγμή να ξεχαστείς. Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν ένα απλό hangover να εξελιχτεί σε ανυπόφορο πονοκέφαλο;

Η έλλειψη νερού

Τα ποτά προκαλούν διούρηση κι η διούρηση με τη σειρά της αφυδάτωση. Μάλιστα αν το χθεσινό γλέντι αλκοόλ και διασυρμού σε οδήγησε μέχρι τον εμετό τότε οι πιθανότητες να αφυδατωθείς είναι αισθητά μεγαλύτερες. Μην κοιμηθείς χωρίς να πιες τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό. Όταν ξυπνήσεις προσπάθησε να πιεις όσο περισσότερο νερό αντέχεις.

Η έλλειψη ύπνου

Οι λόγοι που δημιουργούν αυτό το ανυπόφορο hangover

Αν ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, σίγουρα τότε ο ύπνος είναι ο βασικός βοηθός του. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην κοιμηθείς αρκετές ώρες μετά από μία βραδιά βουτηγμένη στο αλκοόλ. Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγείσαι για ένα μαρτύριο που θα διαρκέσει όλη μέρα.

Τα σκούρα ποτά

Πολύ συχνά ουσίες που δίνουν χρώμα και γεύση (πιο γνωστές ως congeners) σε κάποια ποτά (ουίσκι, ρούμι, κόκκινο) είναι ύποπτες για hangover μεγαλύτερης διάρκειας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει επί του θέματος.

Η δυσανεξία

don draper

Σπάνια μεν, όχι απίθανη όμως. Μήπως όλα αυτά τα χρόνια τυραννάς τον εαυτό σου πίνοντας ποσότητες από κάτι στο οποίο έχεις δυσανεξία βάζοντας τον εαυτό σου σε μπελάδες; Ειδικά αλλεργικά τεστ μπορούν να σου δώσουν την απάντηση αν έχεις υποψίες για κάτι τέτοιο.

Η ηλικία

Δυστυχώς οι ανθρώπινες αντοχές στο αλκοόλ -αλλά και σε κάθε είδους κραιπάλες- είναι πολύ διαφορετικές όταν είσαι 20 χρονών. Αν πλησιάζεις τα 40 ή τα έχεις ξεπεράσεις καλό είναι να γνωρίζει το εξής: Καθώς μεγαλώνουμε η ικανότητα που έχει το συκώτι να "σπάει" το αλκοόλ και το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες μειώνεται αισθητά.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης